Noen generelle tips osv i mine prosjekter

Annet: Multirotoroppsett   Radiooppsett turbin

 

Tenk på helsen din når du bruker alle disse forskjellige stoffene.

 

Jeg bruker alltid tynne gummihansker når jeg jobber med både vedlikehold og ved nye arbeider. Disse fås kjøpt på apoteket. De må ikke være for store for da blir de ikke gode å jobbe med. Ha de så trange som mulig. Da går det veldig greit.
   
Maske må til både under pussing og lakking. Der er mye partikkelstøv i luften som man bør unngå i størst mulig grad.
   
Grovpussing ("opprasping") av glassfiber gjør jeg med 80-120 papir. Biltema har disse. Gjør rent med vann etterpå. Ellers brukes 240 / 400 og opp til 800 / 1200 papir på diverse arbeider.
   
Litt fin glassfiberduk er greit til å forsterke på diverse steder. Mikser opp epoxy og fukter duken. Påføring med en pensel eller annet..
   
Når jeg har pusset med sandpapir vasker jeg over med litt vann og når det er tørt så går jeg over med en fuktig fille med rødsprit. Acetonen blander jeg sammen med epoxy når jeg skal fuelproofe treverk.
   
Titebond er et trelim som er utrolig bra. Bruker det til å binde tre til tre. Meget sterkt.
   
Aeropoxy lim fra BVM bruker jeg for å lime tre til glassfiber. Meget sterkt og  bra lim som er fin å bruke i områder som må være sterke og ellers generelt. Limpistolen er veldig bra. Aeropoxyen legger jeg gjerne i en "45 graders" vinkel og glatter det hele ut med fingeren (hanske på)

Denne kjøper jeg her: http://www.bvmjets.com  

   
Når jeg skal fuelproofe treverket så mikser jeg først epoxy og tilsetter litt Aceton og blander dette godt sammen. Bruker så en liten pensel og metter treverket med denne blandingen. Jeg metter ikke de flatene som skal limes altså de endene som skal feks festes i glassfiberen. Da skal limet trekke inn i treverket.
   
ZAP A-DAPA-GOO II er et veldig godt lim å bruke fra tre til glassfiber. Jeg har brukt dette limet først så Aeropoxy etterpå.
   
Litt forskjellig typer Epoxy. Hvis bruk av microballoons blandes dette inn i epoxyen først etter at man har mikset.
   

Locktite typer jeg bruker mest

- Utdrag fra "Locktite Vedlikeholdsguide"

Ikke bruk locktite mot plast.

243: Gjengelåsing - Effektiv på alle typer av gjenger i metall. Beskytter mot løsning på vibrerende deler. Anbefales for bruk der hvor demontering med håndverktøy kreves for service av deler som er dekket av olje. (Denne bruker jeg mest av alle typer locktite)

270(2701): Gjengelåsing - Til bruk på alle festeelementer av metall (inkl rustfritt stål og materialer med beskyttende overflatebelegg som feks sink) hvor demontering for service ikke er nødvendig. Anbefales for permanent låsing av pinnebolter etc.

641: Fastsetting - Anbefales for deler som krever senere demontering, feks kulelager på aksler etc.

603: Fastsetting - av "tette" sylindriske deler og for sylindriske deler hvor grundig avfetting er umulig.

   
På Bell 412 lakket jeg også med 2 komponent innvendig. Jeg hadde nok lakk med " ett " målebeger. Du kan jobbe med lakken rundt 2 timer før den begynner å herde så man har jo litt tid på seg.

Farven jeg har brukt er en slags gråsvart. Merke:  kommer

   
Turbin tips i Skalaheli Noen tanker om hva du bør tenke på ved testing av turbin før du setter den i en skalakropp. Se mer her...