Erfaringer med Vario Scalarotorhode for Vario Lama

Litt historikk av dette rotorhodet.

http://www.vario-helicopter.biz/gb/product_info.php?products_id=101601

Vario kom ut med et skalarotorhode som var testet ut for Vario Lama for ikke lenge siden. Utgangspunktet for dette hodet er at det var utviklet for Starwood Lama modellen som er en mindre modell enn Vario sin. Da Starwood først kom ut med dette hodet for ca ett par år siden, så fikk jeg en leveranse av Starwood sitt system da dette så bra ut. Da jeg fikk dette så bare sendte jeg det i retur til USA for det var ikke holdbart for Lama'n. Virket altfor svakt og var slarkete her og der. Vario hadde tydeligvis gjort endel modifikasjoner på dette.

Siden dette hodet ser mye bedre skalalikt ut og at det var testet på Vario Lama i Tyskland gjorde at jeg ville ha ett på den litt tyngre Vario Alouette 3 modellen. Funket det på denne så ville det jo også funke på Laman tenkte jeg.

 

   
Rotorhodet som er på Alouette 3 som har 4 stk svarte litt harde o-ringer i hodet.

Video av meget god test her...

Rotorhodet som er på Lama og som kom med 6 stk røde myke o-ringer i hodet.

Begge hoder er montert så og si likt på Lama og Alouette 3 med Helicommand Rigid (HR) som stabilisering. Tilnærmet rette linker fra swashplate og opp i bladgriper. Dette gjør at kraftoverføringen blir optimal. Samme blader på begge. Noe forskjell på rotorturtall rpm er det dog som kan virke inn totalt sett.

Erfaringer i praksis på Alouette 3: 

Jeg monterte hodet og stillte inn HR lavere enn default under Fader / Rigid. Testet dette og etter kun 3 justeringer så sitter dette ok. Kan nok fin justere litt til, men pr nå så er det greit. Under testen ( her... ) jeg gjorde så funker dette hodet meget bra. Siden jeg da hadde gjort meg god erfaring med dette, så var jeg ikke i tvil om at dette ville jeg også ha på Lama'n.

Da har jeg også demontert dette hodet og funnet følgende og det er greit å ha gjort det også tydeligvis selv om det har flydd godt:

7. juni  2013 testinga i Fyresdal under JPower stevnet der.

Setup Pitch: minus 3 hover + 6 maks + 12 grader

Helicommand Rigid:

Rigid sense aileron: 6

Rigid sense elevator: 5

Agility ail/elev: 5

Direct control: 6

Elevator filter: 0

Prop portion: 20

Attitude hold: 8

Withdraw rate: 5

Modellen var meget god med dette oppsettet, men jeg skal ned på bladlengden (etter 3 tester) og bruke de som jeg har på Lama Vario bladene  417 / 2 høyrerot rotordisc 2300 mm. ( Lama er kun kjørt på 2300 mm.)

Erfaringer i praksis på Lama:

Her ble også hodet montert likt og stillte inn HR lavere enn default under Fader / Rigid. Dette siden begge maskinene så å si er av samme vekt, men med noe forskjell i rotor rpm. Testen var horribel og den føltes meget dårlig. Kunne det være så til de grader forskjell på to like hoder. Her måtte det være noe som ikke stemte siden Alouette 3 er kjempefin.

Jeg justerte HR frem og tilbake i rundt 10 take offs, men ikke noe bedring snarere det motsatte.

Nå tenkte jeg at jeg sender hele dritten i retur til Vario Norge for dette stemmer ikke. Sendte så en mail til dem,  men hørte ikke noe fra dem etter ett par dager så jeg bestemte meg for å ta saken i egne hender og demonterte hodet og fant følgende:

Dette settet kommer med swashplate og linker osv og man må sette alle ball links inn med locktite. Linkene liker jeg godt og de sitter godt fast.

Ikke rart dritten var horribel å hovre. Vario Norge kan jo ikke klandres her på noen som helst måte. Dette er fabrikkfeil. Jeg bestemte meg for å sjekke ut disse 6 stk veldig myke o-ringene. Siden Alouette 3 flyr fint så tok jeg og demonterte en bladgriper på denne og så at her satt det kun 4 stk svarte o-ringer som var litt hardere enn de røde. Tok derfor og byttet alle o-ringene som stod på Alouette 3 over på Lama. Ville ikke bytte over hodet siden dette var greit fastmontert og det var enkelt å bytte over.

Ok, nå hadde jeg greaset alle trustlagerne og satt disse riktig på plass og satt på plass 4 stk o-ringer all over.

Tid for test (9.aug)  og jeg merket med en gang at dette var noe annet enn første gang. Som natt og dag.  Etter 3 justeringer i HR så synes jeg at ting er blitt merkbart mye bedre, men det gjenstår fremdeles å få den gode optimale følelsen så ytterligere testing må til men vi er på rett vei. Den har tendens til å wobble opp og ned med halen.

Før jeg flyr Alouette 3 mer så skal den også få en grundig sjekk og oppsmurning i trustlager da det sikkert ikke er noe der heller. Tydeligvis så har de kanskje klart å sette trustlagerne riktig på plass der...kanskje...

Nå er dette gjort på Alouette 3 også.

Testing på Gullknapp 3. mai 2014:

Setup Pitch: minus 4 hover + 5,5 maks + 11,5 grader med  Vario bladene  høyrerot rotordisc 2300 mm

Helicommand Rigid:

Rigid sense aileron: 3

Rigid sense elevator: 3

Agility ail/elev: 7

Direct control: 3

Elevator filter: 0

Prop portion: 20

Attitude hold: 8

Withdraw rate: 5

Modellen føltes bra nå etter mange justeringer. Det er veldig viktig å begynne med lave verdier og gå gradvis sakte oppover i gain. Utrolig stor forskjell i data på Lama og Alouette 3.

Har også satt inn litt dualrate på aileron og elevator på 85 prosent. Rudder er 100 prosent.

 

Drev / Varmgang osv med de lange bladene.

En annen ting som man må huske generelt på for andre som tenker dette oppsettet er at  begge maskinene bruker blader som er 2300 mm, så blir belastningen på driv verk i mekanikk mye mindre enn bruk av de lengre bladene. Varmgang og med mulig kollaps da drev blir utrolig varme.  Derfor går jeg ned på bladstørrelse på Alouette 3 også etter 3 turer til ord nr 417 / 2 rotordisc 2300 mm

Demontering og sjekk:

       
De røde o-ringene er det 6 stk av på Lama hodet. Meget myke og helt tørre.

På Alouette 3 er det 4 stk svarte o-ringer som er litt hardere og også disse helt tørre.

Disse sitter i det nederste hullet.

Man tar det fra hverandre på en enkel måte. Det er bare å løsne to skruer på hver ende. Løsne disse bladholderplatene først slik at trustlageret kan komme ut. Da er det bare å dra ut akslingen.
       

       
       
       

 

Trustlagerne hadde en bitte liten antyding til olje/fett, men helt mikroskopisk. Trustlagerne var også feilmontert med den største diameteren ytterst mot bladgriper. Man skal alltid ha størst diameter mot hub og minst mot bladgriper. Disse har henholdsvis 11 og 10 mm diametre. Alle kulelagerne mener jeg var montert feil vei. Den "åpne" delen skal være på venstre side av akslingen da ikke fettet "forsvinner" ut mot bladgriper, men holder på det. Alle var montert på høyre side.

       
       
       
Ett trustlager satt fullstendig fast på akslingen og jeg måtte varme dette opp for å få løsnet dette. Virket nesten som det var banket på plass. En vitse montering fra fabrikken. Jeg har fått smurt opp alle trustlagrene med fett og o-ringene med litt silikonolje på Lama hodet. Jeg må også gå gjennom hele Alouette 3 hodet også for jeg mistenker at det er like dårlig gjort fra fabrikken på dette selv om det flyr godt slik det er pr nå.

Konklusjon:

Et elendig utført håndtverk fra fabrikken når det gjelder ett såkalt ferdig installert produkt.  Man må lure på hvor kvalitetskontrollen er. Selve hodet synes jeg ellers er fint laget.

For ett såpass dyrt "ferdigprodukt"  (1261,- Euro) må man kunne forvente at man ikke skulle behøve å gå gjennom dette i etterkant. Helt og holdent bånn i bøtta fra herr og fru fabrikkarbeider i Østen og her må Vario's kontrollanter jaggu skjerpe seg. Egentlig burte disse hodene komme umontert fra fabrikken og man monterer disse selv mot at de selvfølgelig koster mindre i utsalg.