Turbin - Generelt med oppsett / tips osv

Annet: Multirotoroppsett   Byggetips

Hvis du skal begynne med å fly turbinmodeller så må du ha litt diverse utstyr: (her oppdateres fortløpende diverse)

 

 

20 ltr Jetfuel stasjon/pumpe
   
5 kgs CO2 apparat
   
   Propan (fås kjøpt på bensinstasjoner)Ventil må du kjøpe - Disse hvite koblingene er meget gode iforhold til Festo sitt påfyllingsopplegg. (Spesielt når det er kaldt)
   
Diverse Festo koblinger
   

 

Oppsett Futaba 14mz:

På min Futaba 14MZ så er radiooppsettet for å kjøre JetCat PHT 3 - turbinen på NH90 slik:

Jeg har latt kanal 10 på mottakeren korrespondere med "LD" pot knapp på senderen. (rett opp til høyre for throttlestikka)

Det første man gjør er "Learn RC" som det heter. Her skal senderen programmeres til ECU. Når man gjør dette kan det være greit å se på "servomonitor" på sender.

Når man vrir LD  bryter til null så har man - 100%,  til midten  +0 % og på max +100 %. Vi skal ha max +100 turtallet når vi flyr.

Learn RC
 

Når man bruker denne bryteren så er sjansen for ufravillig å slå av turbinen null. Hvis det skulle gå galt og du må slå av turbinen så gjør du det meget raskt med denne med å vri den helt til venstre altså -100% som er full stopp.

Sett videre Spoolup time til 20 sec. Da tar det 20 sekunder fra du vrir "Throttleknappen" til høyre til den har fullt turtall.

Ved oppstart:

Ta en generell sjekk...

Collective stikka kan settes til ca 1/3 stikke slik at du ikke har max negative pitch når den har fullt turtall.

Vri LD bryter til midstilling (da hører du en tikk takk lyd)

Vri så LD bryter til full og så tilbake til midstilling og samtidig åpne for propanen (Nå vil turbinen ta startsequensen og når du hører at den har fått "nok" propan så stenger du denne)

Nå vil ting gå av seg selv. Den vil stige på turtall og nå et topp punkt for så å senke seg og du får grønn lampe som forteller deg at du har kontrollen.

Ved landing:

Lande som vanlig og dra ned collectiven mot null og vri "Throttleknappen" til midstilling + 0 (idle) og la den stå litt der til man vrir den helt ned til venstre -100. Så venter man til den har kjølt seg ned og slår av mottaker osv.

 

 

 

Turbinoppsett med JR 9X2 radio: (Fått fra andre)

Oppsett eks 1:

Throttle kontakt på ECU til kanal 7 (AUX2) på mottaker. Jeg bruker ikke AUX kontakt på ECU. På 9XII bruker jeg kun FLAP bryteren til å styre turbinen. I ”TRAVEL ADJUST” meny har jeg satt -100% med bryter i posisjon 2 og +100% med bryter i posisjon 0. Da ser jeg i monitor vindu at AUX2 viser senter med bryter i posisjon 1.

Learn RC
Skru på radio
Skru på mottaker samtidig som du holder nede [Select Menu] på GSU
Display viser “release to learn RC” Slipp [Select Menu]
Display viser “Set Throttle to off position” Set AUX2 bryter i pos. 2 og press [change value]
Display viser “Set Throttle to idle position”

Set AUX2 bryter i pos. 1 og press [change value]
Display viser “Set Throttle to maximum position”

Set AUX2 bryter i pos. 0 og press [change value]
Display viser “Saving…..”

Da er alt klart. For oppstart setter jeg først bryter i pos.1. Dette initierer ECU. Så setter jeg bryter i pos.0. Da starter oppstart sekvensen. Her kan bryter bare stå til turbinen har stabilisert seg på tomgang. Deretter setter jeg bryter i pos.1. Turbinen går fremdeles på tomgang. Når jeg er klar for å fly, setter jeg bryteren til pos.0 igjen og da øker turbinen opp til det turtallet som den er satt til for flyging. Etter landing setter jeg bryter i pos.1 og da går turbinen ned på tomgang. Etter at den har gått på tomgang en stund, setter jeg bryter i pos.2 og da stopper den og går i nedkjølings modus.

Jeg har personlig valgt å ha bryteren til meg for stopp og fra meg når den er i gang fordi jeg tenker at det mindre sjanse å slå av turbinen ved og komme borti bryteren. Samtidig er det veldig kjapt å slå den av.

Oppsett eks 2:

”Learn RC” som det heter . Dette var meget greit og kjapt å gjøre: Throttle/trim til null så throttletrimmen til maks og så throttlestikka til maks.  Når man starter opp så er det bare å kjøre throttletrimmen helt til maks og så ta throttlestikka helt maks en liten stund til man hører at ting skjer for deretter å sette stikka til null.