ESM Lavochkin LA-7

www.tottoshobby.net

Prosjektet er ferdig 17.01.2013

 

Copyright  Photos: Lavochkin La-7 Aircraft Pictures | Airliners.net

Jeg fikk meg et prosjekt og denne gangen så ble det et fly.  Det måtte bli Lavochkin LA-7 fra ESM.    Om flyet  og modellen  Tråd på modellflynytt  (tips)

Bilder er hentet fra airliners.net og bildet i midten er fra Monino basen/museum utenfor Moskva. Dette utrolige museumet har haugevis av fly og helikopter utendørs. Alt du kan tenke deg fra den kalde krigen og fremover i tid. Helt utrolig opplevelse å se alt dette med egne øyne der borte. I en innendørs hall står denne Lavochin LA-7 sammen med flere andre gamle travere. Et nydelig gammelt fly med flotte linjer / design som gikk rett i magen. Likedan Yak 11 som ligner. Har veldig sansen for øst-europeiske flygende gjenstander av fly og helikopter. Jeg var og besøkte Monino museet i forbindelse med fullsize airshowet MAKS-2011 på Zhukovsky basen. Se nettsiden her...

Lengde: 1,65 m Vingespenn 2,03 m

 

Her en video med samme fly og motor som den jeg bygger

 

 

     
Pakken var fint pakket. Ingenting ødelagt i transporten. Fikk også med et elektrisk retract understell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
  Motor ble en 4 takter bensin fra Saito, FG-36  

 

Elektronikk og diverse:

Til Elefun for å handle litt varer. Det er greit å ha kort vei til butikken.

Alle servoer er Savøx digitale

 

     
Throttle servo

Savöx Servo SC-1258TG - 0.08 speed/13kg

Smart fly kill switch Super switch bryter med ladeinngang LiFe tenningsbatteri
 

Ballanse, side og høyderor samt flaps

Savöx Servo SC-1256TG - 0.15 speed/20kg

     
       
       
Vess propell 18 - 8 Tygon bensinslange Dubro connector på gass linken Spinner
       
     
       

Powerbox Expert hadde jeg liggende men bruker bare de to batteriene. 2 stk Sanyo Nicad 4,8 V 2400 mah

 

Skiftet ut endel av hardware da jeg synes det var i dårligste laget. Tykkere wire tråd f.eks (1mm)

 

 

November 2012:  Det er 17. nov og det er ett fillevær - tåke og regn ute så hva er vel bedre å ta en kikk på pakken som har ligget lenge på hobbyrommet.

 

 

Fra instruksjonsboken nr 1-2 og 3

Ballanse ror: Disse hengslene skal limes inn med CA lim. Halvdelen skal inn på hver. Greit å bruke tusj på midten for da har man ca den ene millimeteren å gå etter som det skal være klaring for. En stor strips har 1 mm på flatsida og den er greit å putte imellom for å se sånn ca.  Viktig å passe på at sporene de skal gå inn i passer før du limer. Lurt å merke av først. Disse må selvfølgelig sitte godt fast men ikke ha for mye CA lim på. Limet drar seg oppover.

     
   

Fra instruksjonsboken nr 4, 5, 6 og 10

       
Servoer til ballanse og flaps skal limes til servolokket. Alt limt med Epoxy her Ferdig og klar til å monteres  
       
       

Må ha litt større servohorn da de som følger med Savox er i minste laget. Futaba horn passer disse. Bruker noen lange.

Lokket festes med 4 stk skruer og til slutt kommer jeg kanskje til å lime lokket helt fast. Som en ekstra sikkerhet. Må man skifte servo så får man bare kutte litt.

Ballanse og Flaps linker er da ferdig tilpasset. Feste til ballanse og flaps: Var litt usikker her på om jeg skulle bruke hardwaren  som fulgte med da noe små skruer var ment å være godt nok feste.  Jeg byttet ut dette med noen skruer som hadde muttere. Synes det ser greit ut nå men det vil jo vise seg. Linkene skulle være presise nå og ikke noe slark.

Ingenting blir limt / locktites før alt er "tørrprøvet"

Fra instruksjonsboken nr 7-8-9 og 10

Flaps: Hengslene her skal limes med Epoxy lim. Heller ikke her må man ta for mye på for man drar limet med seg og kan ende opp med å lime disse altfor godt fast. Skal gå lett og smidig på hengslene. Bruker også her en liten bit av en strips på 1 mm som grei å måle med.

Fra instruksjonsboken nr 11, 12, 13, 14, og 15

       

Det elektriske servo opplegget så greit ut,  men etter en test så ser man til sin forskrekkelse at det tar 1 min å få ut hjulene og samme tid inn. Dette er jo ikke bra. Kontaktet leverandør som jeg kjøpte settet av og venter tilbakemelding. Det er ett sett G2 som bruker 10 sec. Trodde man kunne velge hastighet i radioen for dette men det kan man da følgelig ikke.

Fra instruksjonsboken 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 og 23

       

Her hull for servoledninger og event air tubes som skal inn i kroppen. Utkutting på oversiden av vingen

     
       

       
       

Fra instruksjonsboken nr 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 og 42

       
Høyderor opplegget er satt fast med 1 mm wire og krimpet fast. Lager en ekstra løkke inn i messingen og klemmer til med krimpetang så alt sitter som støpt.      
       
       
      Her var endel vilkårlige hull fra før av som ikke stemte
     

Alt limt fast

 

  Jeg har valgt å montere motorsyl nedover.    
Throttle servo / stag montert      

Fra instruksjonsboken nr 43, 44, 45 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 57 og 58

       
   

I selve sideroret var var det noen malplasserte hull fra før av, men borte opp nye med avstand som beskrevet i manual.

 
       
       
       

     

Fra instruksjonsboken nr 63

Installering av rudder og høyderor servos med wirekabling

       
       

Noe inntrykk av modellen.

       

 

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Utrolig kjapt å bygge fly i forhold til det jeg normalt holder på med som tar månedsvis ... nå nærmer det seg å lage festene til motoren,  men det er vel kanskje nå pirket begynner...

Alt er som skal sitte fast er festet med blå locktite 243 i vingedelen. Bruker alltid en liten dråpe i servoskruen f.eks. Stømper til koblinger er satt på. Likedan er vingene satt sammen og limt med epoxy.

 

Motorfeste samt oppmåling av vingefeste, halehjul osv:

Ser litt med laser hvordan det ser ut i fronten. På linje med haleroret.

       

Vingene er limt sammen og 2 gjennomgående skruer er satt inn for feste til selve kroppen. Det grovste er i og for seg ferdig. Nå gjenstår skruefester til motor og koble sammen elektronikken.

       

Motor montert

   

 

Januar 2013

Det har ikke vært gjort noe på lenge nå pga jobb/jul/nyttår osv, men idag 11. januar startet jeg motor for første gang. Starter alltid nye ting i benk for å sjekke at ting fungerer. En liten plankebit for feste av motor ble laget.

Fuel:  I bruksanvisningen står det at man skal mikse bensin / olje 20:1 altså 5 %. Dette skal man bruke hele tiden på motoren.  Det står 91 oktan men det er jo ikke lett å få tak i så jeg kjører motoren på Shell V-Power Nitro pluss 98 blyfri. Når det gjelder olje så er det kun høy kvalitets olje 100 prosent syntetisk olje for 2 takts motorer som man skulle bruke. Snakket med folk som har greie på oljer, og jeg ble anbefalt en olje som blander seg veldig godt med bensinen for maks smøring.  Da ble det en oljetype som heter Champion Chrono 2 takts olje syntetic motor oil.

Motorblanding: Shell power nitro + 98 blyfri og Champion Chrono 2 takts olje 100 prosent syntetisk olje. Motoren går meget fint med denne blandingen. Lavt og høyt turtall.

Når det gjelder fuelkoblingene osv: Gul tygon slange fra klunk til forgasser, lufting fra tank til luft, fuel påfyllingslange. Det er også en såkalt "breather" nipple i baklokket på motoren. Denne skal bare kobles med en tygon slange og ut til luft slik at overskudd av olje ledes ut.

       

Jeg hadde koblet inn tachometeret og det lyste greit opp men jeg fikk ikke noe rpm på det og jeg vet ikke hvorfor.  Killswitch funker og motor stopper når den slås av. Man skal ikke gå over 4000 rpm for de første 10 minuttene i break in prosessen.

Fikk ikke noe rpm på tachometeret      
       
 

Startet opp motor og jeg lot den gå sakte og fint rundt 15 minutter. Mye mindre en 4000 rpm som det står i boken at den ikke skal over de første 10 minuttene.  Sveiv fint og god lyd. Etter det litt høyere turtall men siden jeg ikke kunne se på tachometeret hvor mye så var litt forsiktig. I boken står det så videre at man skal øke gassen 2/3  kjapt tre ganger og hvis den da akser fint opp og ikke hoster så ser ting greit ut. Jeg har ikke stilt på noe men kun default. Pr nå så har jeg kjørt den lavt turtall 45 min på break in ref manual. Det er best å starte med ørlite åpen tønne ser det ut til. Da fyrer den med en gang. Den sviver fint og lystrer bra med hurtig gass pådrag. Ikke noe "hosting" enda iallefall.

 

 

 

17. januar 2013

Modellen er ferdig og klar for flytur

       

Cg i manual står 168 cm men de har ett korrekt tillegg der de sier dette er feil.

 

Lille tusjmerke er der det iflg manual skal være 168 cm. Cg ligger midt mellom tusjmerkene 147 cm. (Tusjmerkene skal vaskes av etterhvert)

Ønsker så mye lufting som mulig.
       
       

Ladeuttak for LiFe 2C 1700 mah

til tenningsbatteriet

På / av brytere  for Rx batterier. Har to stk Nicad 4,8 Volt (ikke powerbox) 2400 mah pr stk samt batteriindikator under

Tenning / killswitch samt fuelfylling.

 
       

 

Spinner skal være rød men det tar jeg siden.      
       
       

 

Project done 17. january 2013

 

Først 2. november 2013 fikk jeg kommet igang med jomfrutur på denne. Den har ligget i dvale siden jeg var ferdig med den, for det har jo vært mye annen flyvning i vår og sommer på forskjellige turer rundt om..  Tok den frem for noen dager siden og ville sjekke at alt fungerte greit. Det viste seg at det elektrisk drevne understellet bare var noe skikkelig dårlige greier. Fant ut at det var bare å koble fra og lime det fast med leggene ute. Jeg skal få tak i luftt retracts  til denne.

Motorblanding (olje 5%)  20:1 blanding: Shell V-Power Nitro pluss 98 blyfri og Champion Chrono 2 takts olje 100 prosent syntetisk olje. Motoren går meget fint med denne blandingen. Tomgang (flyet står stille) -  lavt og høyt turtall.

Maiden på Gullknapp flyplass (gopro kamera). Meget snill og grei maskin å fly.

http://www.youtube.com/watch?v=yt2ZBRkrSro&feature=c4-overview&list=UUh7S1xzSuH3nvSBCeW1a1PA  

 

www.tottoshobby.net