På tur til Vestby

Denne helgen, 6 og 7 juni, skulle det arrangeres det første Vario Fly In ved Hønefoss nærmere bestemt på en plass som Ringerike Modellflyklubb disponerer som heter Rasarud. I utgangspunktet skulle dette være et rent helikopter skalatreff. Dette måtte jo bli morro.

Ok helgen avsatt og turen startet med at jeg reiste til Jan Harry Svendsen som bor i Vestby. Der skulle jeg overnatte og så skulle vi sammen kjøre bortover til Hønefoss på Lørdagen. Det var å ta ferja over til Moss og så en god halvtime så var jeg fremme.

Jan holder på å bygge en en nydelig Vario Hughes 500E som har en JetCat PHT-3 turbin. Den blir kanskje klar i løpet av sommeren så det blir bra. En skikkelig flott modell som flyr utrolig bra og som er veldig morro å fly. Jeg har selv hatt en glow Hughes 500D  

       
       

Det ble et veldig hyggelig opphold. Grilling på kvelden med noko attåt men først hadde vi oss en tur rundt om i området og ned på stripa som han bruker. Han er heldig som har en slik flott plass å fly på. Et hav. Dette kunne jeg godt tenke meg å ha selv hehe.

Videre så måtte vi jo innom til Geir Flesche som bor like i nærheten. Geir har jo nettopp fått en nydelig Corsair i luften med en Moki stjerne motor så den måtte vi se litt nærmere på. Vanvittig flott fly/arbeid. Det var også veldig mye annet snadder på det hobbyrommet. På byggebordet en diger A-10 Warthdog og en gedigen F-16. Virkelige flotte prosjekter og takk for titten Geir. Video av Corsair ser du her...

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Etter en fin dag hos Jan Harry så var det å sette kursen mot Hønefoss og Vario flyin  dagen etter. Se mer her...