18.05.07 - Besøkte 720 Skvadron / Bell 412SP,  Rygge Flystasjon

  

         

I forbindelse med at jeg holder på med Bell 412 prosjektet så har jeg jo hatt i tankene å lage denne modellen tilnærmet lik ett av forsvarets Bell 214 SP Arapaho helikoptere. Da nærheten til Rygge er bare ett par timers kjøring unna så var det naturlig å tenke seg en mulighet for å få komme dit. Se 720 Skvadronen her...

Tok kontakt med Informasjonssjefen for Luftforsvaret i Sør-Norge Øystein S. Paulsen som holder til på Rygge. Møtte positiv velvillighet med en gang. Vi ble enige at 18 mai var en passende dag. Vel da var jo det i boks. Jeg fikk også ta med kona for hun hadde fri den dagen.

Da var dagen her etter vel overstått nasjonaldag. Vi satte oss i bilen og satte kurs mot Rygge. Hadde avtale om å møtes  kl 11.00 ved hovedporten. Det var endel trafikk, men tenkte at vi har nå god tid siden vi reiste såpass tidlig. Det var på ferja mellom Horten og Moss at vi så at klokka gikk rasende fort på formiddagen og det var plenty av biler som skulle over. Det gikk seint å komma av og køkjøring fra ferjeleiet til vi kom ut på E6.

Han møtte oss i porten og etter en sjekk der ble vi vist rundt på det store området. Først kjørte vi bort til det tidligere området der 336 jagerfly skvadronen holdt til med F5 - Freedom Fighter.  En F5 står på sokkel der.

F-5'ene på Rygge nå tilhører et prosjekt som heter Eye of the Tiger (EOT) og driver våpentesting for Kongsberg-gruppen. F-5'ene flyr missilbaner i forbindelse med utviklingen av NSM - norsk sjømålsmissil. De er ikke lenger del av krigsoppsetningen, eies av FLO (Forsvarets logistikkorganisasjon) - og opereres av Luftforsvaret. Tigerskvadronen må jo ha en Bar som heter "Tiger Bar". Regner med at det har blitt fortalt mange flyhistorier der.

  

Videre bort til 330 Skvadronen som tilhører redningstjenesten med Sikorsky Sea King. De har ett helikopter der med fast crew stasjonert for Østlandsområdet. Maskinen var på oppdrag denne dagen så jeg fikk ikke tatt denne videre i øyesyn. Kanskje ved en senere anledning siden jeg også har denne modellen. Det kunne vært artig å få den også så lik den skal være.

     Kilde Forsvaret

Så gikk turen bort til 720 Skvadronen og Bell 412. Vi kom inn i kantina og fikk servert kaffe. Det var heldigvis oppholdsvær men det lå litt regn i lufta og det var relativt kjølig. Vi hilste på Skvadronsjefen for 412, og alle der inne var svært hyggelige. En av pilotene gav meg et kart som viste maskinens cockpit instrumenter. Dette blir fint å bruke i detaljearbeidet.

 

 

I følge med Paulsen var journalist Kvam fra forsvaret også tilstede og hun spurte meg om forskjellige ting i forbindelse med modellhelikopter hobbyen. 

 

 

Etter kaffen var det ut for å ta helikopteret nærmere i øyesyn. Det var en maskin som ble kjørt ut fra hangaren slik at jeg fikk tatt bilder av denne og en annen maskin gjorde noen flyvninger. Jeg kommer til å bruke Bell 214 med nr 145 som skjema til min modell. Dette er den modellen som fløy og som skal være på Rygge. Jeg hadde med meg video kamera også og gjorde noen få opptak av den. Mye interessant å se. Jeg fikk tatt masse bilder så dette var veldig bra :-)

   Bell 412 SP Arapaho  

Etter at den delen var ferdig så tok han oss bort til en gammel traver av en Bell UH/1B som også stod på sokkel. Denne hadde UN (FN) farveskjema. Disse ble skiftet ut da Bell 214 ble faset inn i 1989.

  

Når man har det veldig hyggelig så går tiden så utrolig fort og det var tid for hjemreise igjen. Vi vil takke de involverte på Rygge så mye for at vi fikk komme på besøk !

Her litt flere bilder og en liten videosnutt her...

           
           
           
           

Her er modellen ferdig (flere bilder her Video snutt

 

 

 

Artikkel fra MI modellflynytt

 

 

Publisering med tillatelse fra Forsvaret.

Se også Forsvarets sider

 

 

Se også det fantastiske Rygge Air Show   og her bilder og video