NM i Skala Maarud Gaard 10-12 august 2007

 

NM i Skala skulle arrangeres på Maarud Gård. Vingtor var NM arrangør. Lysten meldte seg til å stille for å se hva detta var for noe. Kunne man stille med skalahelikopter ? Jeg kunne ikke finne noe svar om dette men tenkte at pytt jeg kan jo ta en tur. Man kan jo bare få et ja eller nei til svar og så har jeg jo turen. Ok jeg drar. Måtte ordne noe overnatting ett sted og som det stod på plakaten var Sanngrund Camping ett alternativ. Bestilte og fikk hytte nr 12 som var en meget enkel og liten hytte men grei nok for overnatting. Noe luksus var det ikke. "Madrassen" var dårlig for å si det svært mildt. Det gjentas ikke. Ryggen kjente det rimelig godt.

Vel vel første natta var det iallefall vått ute. Det regna som om himmelen var åpen og jeg tenkte at detta går nok ikke bra for morgendagen. Lyn og torden og øs pøs regn. Noen sa at det hadde kommet 30 mm i løpet av noen korte nattetimer denne lørdags morgenen. Da jeg stod opp i 9 tida så var det heldigvis sluttet å regne og det så slettes ikke verst ut. Nesten vindstille og overskyet vær. Fine forhold med andre ord. Fikk ordna noe morgenstell og frokost på stedet og så bar det bort på stripa i 10 tida. Det var bare noen minutters biltur bort til Maarud. (Ja, det er riktig du vet jo at "Maarud så Maarud" potetgul fabrikken ligger der). Meget flott sted å fly på. Håvard som vi kjenner fra Gullknapp dukka opp og det var hyggelig møte han igjen. Han bor ikke så langt unna.

Vel framme og jeg sa at jeg hadde skalahelikopter og joda jeg kunne stille så det var greit. Måtte bare skrive noen selvvalgte øvelser i tillegg til de faste på skjemaet. Dette skulle være i 9 eksemplarer. Tok litt tid å skrive alt sammen.  Møtte som vanlig i modellflymiljøet veldig hyggelige mennesker. Mange kjente også og noen av de hadde jeg vært på tur med til Duxford i England  på Spitfire show osv ifjor sommer.

Jeg fikk tildelt start nr 508. Vel, for å si det sånn; jeg lærte jo endel og ikke minst at man får nerver når man får et startnummer på seg. (3DM/3DX/F3C gutta jeg skjønner dere jækla godt :-) Huff og huff ! Et nummer når man er på vanlig treff er jo ingen ting da er det bare å fly ivei og jeg tenker ikke på noe i det hele tatt bortsett fra å fly. Nå skulle jeg gjøre så godt jeg kunne og kjøre et program og jeg hadde ikke tatt skikkelig i ei stikke siden mai så jeg var skikkelig rusten på labben. Følte meg helt som en nybegynner.  Jeg hadde med meg Sea King og Bell 412 som for ikke lenge siden var ferdiglakkert men ikke opptimalt tuna på motor siden jeg gikk over til 4 % olje og vanlig 95 V super. Gasskurva mi kunne så absolutt vært satt mye høyere for den var ikke som før alt ekstra ble satt inn. Den var jo nydelig å fly før lakking da den var helt "ren". Den veier nå rundt 9 kg med fuel. Tror jeg må få meg en motor med dobling av motorkraft nå. Skulle nok kun ha flydd Sea King'n. Det var også slik at man kunne bare bruke samme modell i alle tre omgangene.

Jeg lærte det at for å konkurrere i F4C så må man ha dokumentasjon av modellen. Det hadde ikke jeg så jeg havnet automatisk i klassen Populær. I F4C så må man ha fullsizebilder ovenfra, fra siden og forfra samt skisse av de samme fra en tegning. Helst bør jo også modellen og alt annet være laget fra "scratch" av modellflyveren for å skore høyt ble det sagt. Da vet man med en gang at man ligger syltynt an :-) Siden jeg ikke hadde noen som helst dokumenter med meg så ble det heller ikke statisk dømming på min Bell 412.

Når man tenker på hvor mange som driver med modellflyhobby er det utrolig å tenke på at det er så relativt få som stiller til start på dette. Det er jo morro og veldig hyggelig men som sagt nervepirrende :-)

Ok, jeg skulle prøve meg ut på første omgang på lørdag: Kjente at det stramma til i mellomgulvet....nerver :-) hehe rare greier dette.  Hadde en grei caller som het Tore som gjorde en god jobb for meg med å fortelle meg hva jeg skulle gjøre. Takk takk. For å gjøre det kort. Jeg fløy øvelsene forbaska dårlig og høyresvinger da jeg skulle ta 8 tall var bare en farse nesten så jeg ikke hadde gjort dem før. Jeg kom igjennom omgangen men man må ikke ta i modellen i en omgang og det gjorde jeg og ble trukket i poeng. Reglene er sånn og slik må det være. Neste omgang gikk skeis denne gang etter en 8 tallssving var det vel og jeg mista hele kraften i bladene (downwind) og fant fort ut at jeg måtte bare få satt den ned i kornåkeren mykt og fint. Ingen vits engang å prøve å løfte. Havren spruta rundt da bladene var i åkeren. Ingen skader annet at en wirecutter datt av. Valgte da å ikke fly mer med den og spurte så om jeg kunne bruke Sea Kingen og etter en rask jurysammenkomst så var det greit denne gangen men det var også ikke helt etter regelverket. De var med andre ord snille med en hjulvisper :-) Tredje omgang var da med Sea King og den var jo grei men jeg hadde jo nerver igjen og glemte å legge ut mottakerantenna. Hadde festa denne langs kroppen og da blir ikke signalet så godt som det burte. Jeg pleier alltid å la antenneledningen henge fritt ned på denne. Dette gjorde til at jeg avbrøt nesten midtveis i programmet da jeg oppdaget det. Med andre ord dårlig preflight sjekk ... Alt i alt ble det særdeles dårlig flyvning og jeg fløy  begge modellene mine altfor fort. Men,,,,,en erfaring rikere og alt annet var jo bare morro :-)

Mot slutten av lørdag så var det en som var uheldig med flyet sitt under landingen og det hadde kurs rett mot min Bell 412 som stod helt på siden av stripa (oppstillingsplassen) med den konsekvens at jeg må skifte alle 4 rotorbladene. Heldigvis så gjorde ikke den store propellen andre synlige skader enn på rotorblad...At det står KFOR på den for så være. Nå har den iallefall vært i krigen :-) så nå får det holde.

Alt i alt : Morro og lærerrikt.  -   Jeg ble garantert helt sist men jeg hadde det helt topp  :-)

  Her er ett skjema av øvelsene, de faste og de man måtte velge selv. Måtte bare finne på noe i full fart. Måtte forandre da jeg lot Bellen stå over 3 omgang. Testa den ettehvert og løfta gasskurva mye og da ble det noe annet ja.

Bilder her og noe video kommer også. (Takk til Håvard og Torbjørn som tok bilder og video for meg).

Video klipp diverse og SeaKing/Bell412

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

 

NM skala F4C og Populær 2007. 

Klasse F4C:

 1. Kenneth Sandberg  2. Thor Arne Solberg  3. Jan E. Liahagen

Klassemester Populær:    Einar Hagerup 

Det skillte kun 0,8 poeng mellom Thor Arne Solberg og Jan Even Liahagen.

Gratulerer !