"Vår" flyplass på Gullknapp eller "Knappen" som vi kaller det.

Oversikt over hvor vi flyr her...

Tilbake til hovedsiden: http://www.tottoshobby.net eller til video-oversikten

Juli 2009

En lang og fin flydag ble det idag. Fikk lufta Trex 700 og Fury Tempest 3D

 

 

 

Nest siste dag i 2007:

Flott vinterdag, klar himmel og ikke for kaldt. Helt ok å fly noe flere hadde tenkt seg. Knappen var full av folk. Her noen klipp fra ettermiddagen.

Rein har nye fly hver gang jeg ser han... Thomas med E-Align. Det er saker ifølge ham selv. Det tror jeg på....    
        Stin bare bli...du skal med..
  Nå frue...vink til fotogr...   Roy fløy jet'n  
Hyggelig gjensyn med Kristoffer.       Ny hangar er under oppføring på Knappen
      Hvem flyr nå....  
         
  Yngve flyr med elektro. Den flyr veldig fint. Hvem der.... Terje hadde en liten gåtur..  
  Opp igjen med Skyraider      
   

11.11.07

Nydelig dag og en tur på knappen ble det selv om helikopteret ble stående i bilen. Hyggelig møte med Kjetil igjen. Alltid morro å treffe "gamlegutta".

     
Giggen uten flybar. Elektro er tingen    
Roy med jet'n sin. Junior var også med. Se forøvrig video som han har laget  http://rcuvideos.com/item/SQY82PX8FM6SLL5C

 

  Glenn med nytt fly.
Terje og Bjørn N med sine trainere.    
Bjørn Hansen med sitt fly   Litt justering av motor
     
    Morro å se Bjarne kose seg med fullsize flyet sitt.
Klar for take-off Fint flyvær så bærer det oppover

1. okt 07

Idag var det en kjempefin høstdag og ut på dagen så meldte lysten seg til en tur på knappen. Tenkte at det blir vel en rolig tur der oppe med kanskje en sjel eller to. Tok grundig feil der gitt for nå er sørlandsfolket kommet ut av sommerdvale og båtliv.  Da jeg kom opp var Torgeir og Bjørn Olav igang med å skru sammen den fine nye jet'n til Torgeir. Etterhvert kom  det mye folk. Det ble et yrende liv av fly og helikopter samt Torgeirs bakketesting av sin nye jetmaskin. En flott Eurofighter. Det er også blitt flere som har mikrofly også så fullsize tok av og landa både titt og ofte. Det er med andre ord litt aktivitet på den fronten også nå.

Løvland hadde mekket sammen en F3A kjerre og kom likegodt i sitt nye fullsize fly fra Kjevik. Det er kjekt å ta en tur på knappen på den måtten :-)

Ellers så er det en der oppe som er skikkelig sponsa av Elefun. Jeg sier ikke mer men det er skikkelige kreative maskiner. Det to motors elektroflyet han hadde hadde skikkelig god lyd. Det er ikke mange som kan kopiere den lyden.

Som sagt liv og røre idag....akkurat som i "gamle" dager og det er morro :-)

Torgeir video  video "Elesponsa" video

Torgeir med sin flotte Eurofighter. Testing igang Bjørn Olav liker godt det han ser.            
    Ja, dette er bra Torgeir :-)         Han får lyst til å ta skikkelig av men....bedre å vente litt til alt er klart.
       
               
               
               
Fra Kjevik til knappen for å fly sin nybygde f3a maskin :-)              
               
 
               
Sponsa Elefun :-) ?              
               

Nå er det liv og røre på den store modellflyplassen igjen :-)

23.08.07

Knappen idag og jammen er det lang tid siden. En tur tidlig i mai der det ble bare en tur. Idag hadde Glenn og jeg en tur opp tidlig denne torsdags morgenen. Knallvær. Glenn skulle teste ut sin nye Align T-rex 600 nitro og jeg hadde med meg som vanlig en Vigor. Det ble ett par turer på Glenn og jeg tok hele 10 turer. Det var skikkelig morro å fly igjen. Rusten i fingrene etter mye fillevær i sommer.

Jeg skvatt til da ett rødt fly kom inn over stripa østfra i lowlevel og jeg hadde chopperen rimelig høyt oppe og fikk dradd den over mot skauen. Ikke bra det der og det er ikke første gangen dette har skjedd meg. Når han hadde landet så forklarte jeg han hvordan man normalt gjør dette på knappen og han forstod det godt. Det var første gangen han var på knappen og han kom fra Eleverum.

Jævlig å se hærverket som noen har utført der oppe. Alt som jeg spikret opp av paller ligger flatt og er sågar prøvd å satt fyr på. Utrolig at man har så lite å gjøre at man må ty til slike metoder. Helt utrolig og hadde man fått tak i jævelskapet så skulle man dratt ned buksa på dem og gitt de en skikkelig omgang med bjørkeriset men det har man jo ikke lov til heller.

18.02.07

Nydelig flydag. Rene påskeværet. Masse folk og mange forskjellige modeller alt fra store modeller til mindre modeller og alle koser seg.

17.02.06

Grått vær men mange folk kom seg ut av godstolen for å dyrke hobbyen sin. Det begynner å bli mange Trex 600 etterhvert og det er meget bra maskiner. Utviklingen går i rivende fart og batteriene blir bedre og bedre men ennå relativt dyre. Nivået til trexgutta blir bare bedre og bedre. Dramatikk er jo noe som av og til (ofte) skjer. Den ene gangen er det han og i neste omgang er det en annen en som er uheldig på en eller annen måte. Slik også idag. Først ut var Stin med flyet sitt. Bjørn Olav etter det med heliet sitt. Han var i godt driv med sin Raptor 50 men mot slutten av turen så kom moder jord knallhardt pang i bakken. Neste blir hobbyrommet. Helt på slutten av min flyvning, faktisk bare en stakkars halvmeter fra å sette den ned så skjer det som ikke skal skje. Batteripakka er tom og helikopteret får noen skikkelige rykkninger og jeg får den ned men rotorbladene går filleveien samt en link i hodet. Her også hobbyrommet neste. En tullete ting og jeg burte ha ladet før denne siste turen. Vel gjort er gjort. Den er nå fikset og klar igjen. Jeg holdt på å justere inn motoren for å gå over fra Modellracing fuel til Jero 15/15. Motoren (en OS70) går utrolig godt nå på denne fuelen. Kan ikke huske at den har "malt" så fint. Vel en grå dag men morro også. Fløy også Bell 412 noen turer. To nye ansikter var å se idag. Aage Fossum og Steinar Carlsen henholdsvis med helikopter og fly.

         
         
         
     

24 Januar 2007

Det ble nok en tur på knappen men det var som natt og dag fra de to foregående dagene som var varme og gode i forhold til den bitende kulda der oppe idag. Glenn og Jan Aarrestad var der også. Jeg hadde planer om å teste ut min Vario Bensin modell Bell 412 men det gikk ikke helt etter planen. Var optimistisk i starten men etterhvert som jeg dro i snora skjønte jeg at her måtte jeg gå en runde til :-)  Se mer her... Vi var der ikke lenge noen av oss for det var som sagt pyton kaldt noe Glenn sa klart ifra om på forhånd :-)

Bilder mottatt fra Jan Aarrestad.

       
       

23 Januar 2007

Nok en lang dag (mange timer) i det nydelige vinterværet på knappen med masse flyvning og igjen ikke en "modellbil" å se før helt på tampen da kvelden nærmet seg. Jeg hadde alikevel en kanne igjen med Wildcat fuel som jeg brukte opp (den fuelen er sabla god altså) og nå er det helt tomt på lageret mitt. 

22 Januar 2007

Våknet til et nydelig vær ute idag. Idag skulle jeg da på knappen for det er noen dager siden sist. Har jo ikke vært det helt store været i det siste. Var oppe i 11.tiden og ingen "modellbiler" var å se. Her hadde jeg stripa helt for meg selv. Sjelden kost :-)  Kjølig og frisk luft, sola skinte og det var omtrent vindstille. En helt nydelig dag var det. Maange turer ble det før jeg satte nesa hjemover. Alt jeg hadde av fuel gikk heden idag litt over en og en halv kanne. Alt fungerte skikkelig bra. Fløy begge 90 maskinene. En av dem stod til lading hele tiden for topp batterikapasitet. Det var morro å fly idag og jeg kjørte ikke hjem igjen før det var blitt mørkt. Med andre ord en knall dag på knappen. Kaffe, boller og brus. Herlig uteliv. Været blir bra i morgen også så det blir helt klart knappen i morgen også. Må bare få tak i litt fuel først. :-)      
         
   

Noen vinterbilder fra stripa som nå er gedigen stor. Nå er det kjempefint å montere ski på flyet.

         
         
         
 

Desember 06:

Det er lørdag og bare noen få dager til Jul. Været er slik at en tur på knappen hadde vært ok. Vi har lenge hatt fillevær med bare regn. Hadde det kommet ned som snø så hadde det vært mye å måke rundt om kring. En fin "vinterdag" er det. Litt kaldere vær er det blitt og en tanke sur vind. Ikke mye så det gjør ingenting. For bare to dager siden var det + 13 grader på morrakvisten.

Som tenkt så gjort. Inn i bilen med utstyret og avgårde bar det. Regna med at det var mange som hadde tenkt seg opp. Ble værende der fra rundt 12 til 1530 og da var det egentlig mørkt.

       
       
       
       
       
       
       
 
       

November 06:

Det er gjort utrolig mye store forandringer på knappen det siste året iforb med flystripa etc.

             
             
   

Juni/Juli: Tror det er temmelig dødt på knappen i disse tider. Alle koser seg i det utrolig flotte været vi har for tiden ! :-))

08.06.06

En flott klubbkveld på knappen med flyvning og grilling. Mange hadde møtt opp.

             
             
             
           

29.04.06

Vi har denne helgen 29 april til og med 1 mai "Weekendtreff" på Gullknapp.

Bilder osv her...

 

23.03.06

Første flytur med B-105. Fotograf Roald. Video her...

100_0060.JPG (97166 byte) 100_0065.JPG (60437 byte) 100_0066.JPG (49876 byte) 100_0067.JPG (78642 byte) 100_0070.JPG (69585 byte) 100_0072.JPG (76013 byte)

24.02.06

Fikk testa Sea King helikopteret mitt idag på knappen rundt snøhaugene. Glenn var videofotograf. En kort videosnutt ser du her...

100_0049.JPG (118286 byte) 100_0030.JPG (93017 byte) 100_0051.JPG (132092 byte) 100_0052.JPG (117553 byte)

10.02.06:

Sol og blikk stille samt masse snø på knappen. Knut J, Glenn og jeg var en tur der idag. Jeg fikk flydd både den nye Augustaen og Hughes 500 MD. Heldigvis uten uhell. Ser ikke ut til at det ble bilde av Knut idag Han var fotograf og filmet for meg. 

Video ser du her...

100_0005.JPG (110250 byte) 100_0057.JPG (102444 byte) 100_0054.JPG (87649 byte) 100_0060.JPG (100376 byte) 100_0056.JPG (52635 byte) 100_0061.JPG (97829 byte) 100_0003.JPG (117736 byte)
             
100_0010.JPG (67173 byte) 100_0004.JPG (78623 byte) 100_0012.JPG (78721 byte) 100_0013.JPG (86865 byte) 100_0002.JPG (53443 byte) 100_0015.JPG (88973 byte) 100_0016.JPG (60309 byte)
             
100_0021.JPG (161986 byte) 100_0022.JPG (167804 byte) 100_0028.JPG (46220 byte) 100_0029.JPG (118699 byte) 100_0034.JPG (25162 byte) 100_0042.JPG (99370 byte) 100_0043.JPG (38893 byte)
             
100_0046.JPG (153640 byte) 100_0049.JPG (38646 byte)          

18. oktober 05

Jakta er ferdig og folk var ikke sene med å ta seg en tur opp for å få flydd litt. Idag var det Gunnar Inge (Giggen), Bjørn Olav og jeg som hadde "formiddagstreff" der oppe. 

Giggen har blitt knallgod på veldig kort tid med sin R50. Han er jo en ihuga elektrogutt og T-Rexen hans fått kjørt seg skikkelig. Tror ikke han angrer på at han fikk seg en fuelmaskin av typen Raptor 50. Som sagt han flyr meget godt med den og piroflips sitter så å si inne. Veldig bra !.

En annen som imponerte stort idag var Bjørn Olav som kjørte sine første looper med den største selvfølgelighet. Ikke bare looper men også rett mot seg (nose in) etter loopene og ikke nok med det men han har også fått med seg "halen" rundt i svingen. Det vil si at det nå er tre ting som har "løsnet" for han. Dette er morro å se og det er veldig bra !

Jeg selv hadde absolutt ingen bra dag men du verden så heldig jeg var to ganger. Den første "glippen" var bare sløvhet da jeg hadde flydd en laaaang stund uten å sjekke om det var nok fuel og jeg hadde heller ikke satt på "timeren" på senderen som angir flytid. Dumt, det måtte jo gå galt og det gjorde det da også. Jeg hadde helien ned mot anleggstripa over skauen ganske langt inn på høyre side da det bare sa poffff og tanken var tom. På med autorotasjonsknappen og fikk snudd den nose in for så å komme inn for "landing" på asfalten. Det var ingenting av løft igjen i bladene da den tok bakken og helien fikk "eselører" og høyre framskidd knakk. Rotorbladene var helt fine. Fikk spjelka skidden med noe strips og så var man igang igjen. Det å sjekke at man har fuel igjen på tanken er jo noe man gjør hver gang men akkurat idag glemte jeg det og det er jo dumt å krasje på noe så dumt. Tore har noe erfaring av det samme for en stund siden. Tror også det er flere som har gjort dette...

Neste "stunt" var da jeg trimma litt på elevatoren på senderen mens jeg kjørte bakover og så ble det noe skikkelig rot og bare meteren over bakken fikk kontroll. Nei det var ikke min dag idag. Da fant jeg ut at det var på tide å gi seg for dagen som forøvrig var nok en fantastisk flott høstdag. Helt vindstille. Rart ikke noen av "flygutta" hadde latt jobben være og lurt seg til en tur eller to.

Okt 05 Høstferie og snart elgjakta for mange. Den starter 5 okt og da er det ikke flyaktivitet på knappen på en stund.

Idag var det virkelig mange som hadde funnet veien til knappen i det varme og nydelige høstværet. 

Roy hadde tatt seg en tur og fikk lufta jet'n sin.

100_0009.JPG (47131 byte) 100_0002.JPG (49264 byte) 100_0003.JPG (37814 byte) 100_0004.JPG (43562 byte)
       
100_0005.JPG (31805 byte) 100_0007.JPG (35186 byte) 100_0008.JPG (38219 byte) 100_0010.JPG (60896 byte)

Mange helikopter som vanlig. Glenn fikk testa ut litt på sin nye Fury Extreme. 

100_0013.JPG (52887 byte)   100_0014.JPG (53103 byte)   100_0015.JPG (61860 byte)   100_0016.JPG (46663 byte)   Roald er nå skikkelig i støtet.

100_0022.JPG (49338 byte)   Giggen har ikke fått flydd idag...... Jo, litt med Zagien. 

100_0017.JPG (42208 byte)   100_0018.JPG (59022 byte)   100_0019.JPG (57858 byte)   100_0020.JPG (42444 byte)  

100_0031.JPG (37710 byte)   100_0032.JPG (42599 byte)   100_0033.JPG (43390 byte)   Børge Fjermestad sjekker om Glenn får orden på hans Raptor.

100_0034.JPG (48929 byte)   100_0035.JPG (58167 byte)   100_0036.JPG (60619 byte)   100_0037.JPG (58665 byte)

Bjarne Imenes med en Pitts. Grom lyd i den.

100_0038.JPG (49240 byte) 100_0042.JPG (37200 byte) 100_0039.JPG (38783 byte) 100_0043.JPG (43498 byte) 100_0040.JPG (43531 byte) 100_0041.JPG (45135 byte)

Sept 05

Det er dårlig med bilder for tiden grunnet at jeg ikke har fotoapparatet. Det er fremdeles til reparasjon. 

Det har vært og er mye flyvning der for tiden.

 

24. august 2005

(Kameraet er til rep så ingen bilder)

Etter en sommer der jeg fikk med meg et Skalatreff i Tyskland og 3D Masters i England var det på tide å få seg en tur på "Knappen" igjen.

Kl 18.00 var det Klubbtreff på Knappen. Jeg var der rundt det klokkeslettet.  Da var allerede mange kommet og folk var ute og fløy. Ikke helt det store været. Skydekket gikk fort og man kunne ane de første regndråpene. Sålenge det ikke pøser ned så flyr man jo.  Den første jeg så i lufta var Tommy som har blitt en råtass til å fly. Blitt veldig flink. Det er morro å se utviklinga på han. Med den framgangen han har hatt de siste ukene blir det artig å følge han. Sånn skal det være. Det samme kan sies om Jarle. Utrolig bra på svært kort tid. Fikk tatt en tur jeg også og det ble med den ene turen. Som sagt,  vi var mange folk samlet og grillen ble tatt frem og det var pølser, burgere, brus og selvfølgelig kaffe. Praten gikk rundt bordene. Vi hadde hyggelig besøk fra Larvik nemlig Nils Olav Moe. Han hadde tatt med seg en Jetcat turbin helikopter som han demonstrerte. Fiiin lyd.... Det er det ultimate når det gjelder maskineri, men det er ikke å forakte store 2 taktere som de herrer Tom Erik og Nils skal ha i sine 1\2 Pitts fly. Tom Erik hadde med seg fronten og spinneren samt haleroret. Det var ikke noe småsaker nei....hehe det er litt av et prosjekt de holder på med nå. Du kan lese litt om prosjektet deres her... på Modellflynytts forum. Skal bli morro å se når de blir ferdige. Lykke til karer !.

Etter en stund så kom styrtregnet og vi kom oss inn i brakka vår. På med litt telys og praten gikk. Hva vi snakket om. Fly og flyvning selvfølgelig.  Mange fra klubben hadde også sist helg vært på et treff på Bore ved Stavanger og hatt det hyggelig.

18 og 19 juni 2005

Vi hadde to mega flotte dager (knallvær) med masse flyvning og sosialt samvær disse to dagene. Vi startet på formiddagen og vi var der til kvelden. Mye helikopter og nye øvelser ble prøvd ut. Glenn er nå i full gang med piroflipper og det går så det suser. Jarle er skikkelig i siget og Tommy likedan . Det ble også noe flyvning ut på dagen lørdag da Kristian lånte Glenns fly og fikk tenninga igjen. De fikk ordna Zen 90 så den var flyklar på søndag og han var i full gang. Bra ! Det var flere fly  på søndagen. 

På søndag var det jo litt synd at Tom Erik fikk en mekanisk svikt i en servo tror jeg det var og "datt" i bakken med "Millen" på første turen denne dagen. Flott (og bra) å se at han er tilbake. Ellers forløp disse to dagene uten uhell, men noen nesten ulykker er det jo bestandig. Vi kom oss helskinnet fra det denne gangen også og det er jo bra.

Det er morro og flott  å se at sporten også har et kvinnelig innslag. Torgeir Skogvolds bedre halvdel Jannecke trener med en Raptor 30. Det er ikke lenge før treningsunderstellet er av.  Kjempebra !

Bjarne fløy sin skala P-47 Thunderbolt, Kristian Austenå sin acro, Magne fløy en elektro Formosa mens Dag ikke fløy.

Vi fikk også besøk av vår venn som lager modeller i papp. Tom Erik fikk være testflyver og den fløy slettes ikke dårlig. Det er mye "snadder" i den flykroppen. Det ser du av bildene...

100_0001.JPG (47577 byte) 100_0002.JPG (60656 byte) 100_0009.JPG (60867 byte) 100_0010.JPG (51492 byte) 100_0012.JPG (67568 byte) 100_0013.JPG (63501 byte)
           
100_0014.JPG (68056 byte) 100_0015.JPG (55234 byte) 100_0017.JPG (52397 byte) 100_0018.JPG (53543 byte) 100_0020.JPG (61466 byte) 100_0022.JPG (57545 byte)
           
100_0024.JPG (48305 byte) 100_0026.JPG (39858 byte) 100_0027.JPG (32736 byte) 100_0028.JPG (34207 byte) 100_0029.JPG (40390 byte)  

30.04.05

Dagen før 1. mai stevnet.

Det var like før dagen og noen kom på lørdagen og hadde flyvning hele dagen på knappen.

Trond Hammerstad F16Flyger kom fra Skien. En meget flott modell.

f16_6.JPG (37418 byte) f16klar.JPG (44444 byte) f16_kl2.JPG (42492 byte) f16_5.JPG (41359 byte) f16_4.JPG (32621 byte)
         
f16_2.JPG (35604 byte) f16_1.JPG (36519 byte) f16h.JPG (35223 byte) f16_taof.JPG (28442 byte) f16lufta1.JPG (9274 byte)
         
f16lufta.JPG (8362 byte)        

Det var skikkelig leit det som skjedde med denne modellen.  

Rafael / Flyger Cato Horten

Detaljene er flotte på denne maskinen.

rafc2.JPG (29558 byte)   rafcf.JPG (23915 byte)   rafcockp.JPG (21720 byte)   rafcoit.JPG (23738 byte)   Disse pilotene blir utsatt for skikkelig mye G   phuuuu....

rafcopit.JPG (23082 byte)   rafcpit.JPG (26265 byte)   rafk4.JPG (31028 byte)   topcop.JPG (34087 byte)

tommy_raf.JPG (35950 byte)   rafklar.JPG (34111 byte)   rafbak.JPG (36935 byte)   Det lyder godt bak her ja. Den har en utrolig "rå" lyd.

rafhale.JPG (32792 byte)   rafk1.JPG (45629 byte)

larsP_cato.JPG (34997 byte)   raftakoff.JPG (31378 byte)   rafluft.JPG (9017 byte)   raflufta2.JPG (10962 byte)   rafovergknapp.JPG (12094 byte)

raflanding.JPG (26485 byte)   rafvideoc.JPG (37901 byte)   Han hadde montert et videokamera i en spesiallaget cockpit for denne som han bare kunne skifte ut med den orginale. Det ble utrolig flotte videobilder. Tøft.

c_profil.JPG (30134 byte)   cprofil2.JPG (27881 byte)   Rafaelen må oppleves.

F16 / Flyger Erik Hofstedt

erikf163.JPG (46623 byte)   Se også 1. mai stevnet

Har noen flere bilder av Eriks F16. Det er denne som har oransje raketter på hver side av vingen mail meg

kristians_nye.JPG (40804 byte)   Kristian hadde skikkelig uflaks med sin nye flotte maskin. Leit...

auto.JPG (44138 byte)   Svein hadde som vanlig en rå auto, men var litt uheldig i absolutt siste del av autoen. Den ville liksom ikke fremover men kom bakpå noe som resulterte i en liten skade som var nok til at den ikke ble fløyet på 1. mai dessverre.

autodisk.JPG (40924 byte)   Diskusjon som vanlig etterpå

.boys.JPG (41473 byte)

På kvelden var det en liten samling på Hove, Tromøy hvor noen av våre gjester var innkvartert.

h1.JPG (26765 byte)   h2.JPG (25471 byte)   h3.JPG (29214 byte)   h5.JPG (25587 byte)   h6.JPG (32378 byte)

Dagen etter var det stevnettid

23.04.05

Snart årets 1. mai stevne på knappen og dugnadsgjengen er på plass i et flott vårvær. Kunne vi få det slik 1 mai hadde det vært flott. Veldig mange hadde møtt opp og vi fikk gjort en god del arbeid. Feiing av stripa, sage / rydde  i vegkantene, sette opp nye skilt. Ny frekvenstavle, lunsj med kaffe, brus og noe grillpølser. Litt flyvning var det også tid til - og masse prat.

tildugnad.JPG (60197 byte)   Avreise til dugnad. massebiler.JPG (37119 byte)   Mange hadde møtt opp.

planering.JPG (60180 byte)   bjoerntrillebaar.JPG (45910 byte)   Bjørn Olav i fint "driv" med trillebåret. gl_mag_setteopp.JPG (46659 byte)   Glenn og Magne setter opp skilt.

feie1.JPG (55208 byte)   Feiegjengen eller "sopergjengen" alt ettersom.   larsfeie.JPG (42865 byte)

nyplasstavle.JPG (61522 byte)   Frekvenstavla fikk seg ny plass.   nyplass.JPG (57689 byte)   diskusjonfrektavle.JPG (61146 byte)   krifrekvtavle.JPG (44240 byte)   larsfast.JPG (63770 byte)

larsfester.JPG (57283 byte)   frekfast.JPG (51983 byte)   tavlefast.JPG (57361 byte)   nyfrekklyper.JPG (55811 byte)   Da er den satt opp.

frekklype1.JPG (44734 byte)   frektekst.JPG (40448 byte)   gmfkskiltregel.JPG (40053 byte)   Nytt frekvensklypesystem.

dagkne.JPG (71280 byte)  Dag setter opp nye skilt ved sandkassa  sandkasse.JPG (51381 byte)   sandkasseskilt.JPG (43266 byte)

tonnefyr.JPG (71666 byte)   Det var ikke bare å få slått hull i tønna for å få skikkelig fyr.

fredkola.JPG (55976 byte)   Det skulle holde med 1 liter cola Fredrik   gleT.JPG (46188 byte)   Glenn med sine to sønner.

larsnyefly.JPG (53830 byte)   Lars Petter hadde jomfrutur   bjhansensaks.JPG (68689 byte)   Bjørn gjorde rent bord når det gjaldt rydding av kvist.

lunsj.JPG (43219 byte)   lunsj4.JPG (60837 byte)   lunsj1.JPG (50117 byte)   lunsj2.JPG (62067 byte)   lunsj5.JPG (59005 byte)   tes_kr.JPG (33331 byte)   Lunsjtid

diskfly.JPG (45750 byte)   Var det noe med et fly mon tro...   dag_bhansen.JPG (43020 byte)   diskusjon.JPG (43600 byte)   Diskusjonen gikk...

skiltvedplassen.JPG (54738 byte)   skiltflyplass.JPG (45684 byte)   portskilt.JPG (51666 byte)   portskilt1.JPG (51735 byte)   Flotte nye skiltmerker satt opp. Skulle ikke være vanskelig å skjønne denne skrifta for "folk i farten".

17.04.05

Det var mange som hadde funnet veien til flyplassen denne søndagen. Noen få fly men mest helikopter,  8 - 9 stykker.

elf.JPG (69870 byte)   grill.JPG (109503 byte)   Det smakte godt med pølser og lompe.

heli1.JPG (61972 byte)   heli2.JPG (64823 byte)   heli4.JPG (59075 byte)   Mye helikopter.

bi5.JPG (47501 byte)   bj1.JPG (58623 byte)   bj2.JPG (32932 byte)   bj4.JPG (79591 byte)   bj3.JPG (55069 byte)   Bjarne Imenes sin fine skalamodell P-47 Thunderbolt.

detaljer.JPG (52817 byte)   rudi_bjim.JPG (62041 byte)   Bjarne og Rudi diskuterer noen detaljer på Rudis Precedent.

knutselektro.JPG (64394 byte)   Knut hadde med seg disse to elektromodellene.

havarikomm.JPG (42238 byte)   Glenn hadde maks teknisk uflaks idag. Drivreima som var ny, røk tvers av.

15.04.05

Idag ble det mest skalaflyvning på meg. Hadde med meg Hughes og Air Wolf .

Det var en god del vind og det merket man jo godt i modellene.

b1.JPG (50153 byte) awhug1.JPG (66700 byte) aw1.JPG (42789 byte) awhugs2.JPG (47679 byte) b2.JPG (52149 byte) hug2.JPG (42707 byte)
           
hugaw3.JPG (36897 byte) hugawe.JPG (61388 byte) wolf.JPG (51360 byte)      

28.03.2005

Det var 2. påskedag og masse folk hadde funnet veien oppover idag. Igjen en nydelig påskedag og mye fly var og se.

biler.JPG (48679 byte) bladeknut.JPG (41815 byte) eidelander.JPG (47704 byte) blader.JPG (44966 byte) frapall.JPG (50225 byte) eide1.JPG (50939 byte)
           
fury.JPG (54018 byte) rudipitts.JPG (52138 byte) fury1.JPG (47709 byte) klarfury.JPG (62626 byte) magne.JPG (59670 byte) j1.JPG (47268 byte)
           
landing.JPG (41684 byte) j2.JPG (43360 byte) tilstripa.JPG (37891 byte) j3.JPG (25733 byte) tommyelektro.JPG (62886 byte) paatur.JPG (49594 byte)
           
tilpark.JPG (46549 byte) tommyelheli.JPG (52537 byte) paatur1.JPG (38515 byte) 100_0050.JPG (49532 byte) 100_0051.JPG (50074 byte) 100_0067.JPG (41507 byte)
           
100_0065.JPG (46867 byte) 100_0066.JPG (62585 byte) 100_0069.JPG (59975 byte) 100_0059.JPG (78032 byte) 100_0071.JPG (50503 byte) 100_0070.JPG (48342 byte)

24.03.05

Vi har jo fri så hvorfor ikke ut å fly. Det er jo ikke alle som gidder å gå på disse "trepinnene" (ski) selv om det er påske.

100_0022.JPG (57045 byte)   100_0019.JPG (55129 byte)   Bjørn Hansen har en flott 4 takter som går skikkelig godt.

Jeg fløy mange turer med AirWolfen og den ser nå ut til å like seg godt med OS 50 hyper. Det er godt med krefter i den. Morro å fly den også.

meg_aw.JPG (56479 byte) meg_awstartup.JPG (59624 byte) foertakeoff.JPG (44804 byte) aborn.JPG (10758 byte) luften.JPG (24816 byte)
         
afront.JPG (51631 byte) awfront.JPG (58111 byte) awhale.JPG (62216 byte) awlys.JPG (55131 byte) guns.JPG (53706 byte)

Ellers med Rappy 50 så trente jeg på auto. Det går rimelig greit nå og det er skikkelig morro. Nå er det mye støv og dritt  på rullebanen så det trengs å feie litt tror jeg.

23.03.05

Hadde ikke tenkt meg på knappen idag, men så skulle fruen, bikkja og jeg ha oss en liten kjøretur. Tenkte at knappen kunne være en fin vei å kjøre for å lufte bikkja litt. Det ble jo så fint vær ut på ettermiddagen. Da var det jo også litt greit å ha med et fly i samme slengen. Man reiser liksom ikke opp der uten.....det er iallefall det jeg pleier å ha med. Da helst helikopter og en sjelden gang et fly. Jeg har jo denne Vertigoen som jeg bare har fått prøvd en gang der oppe, men da hadde jeg så mye glitch og gikk ganske hurtig i bakken. Dette måtte jeg prøve. Jeg lada den fullt på turen opp. Tro det eller ei men i bilen denne gangen så var det bare elektro. Det har aldri skjedd før. Ok, jeg fikk kobla batteriet og opp i luften bar det. Du verden,,, den gikk som smurt. Fløy knallfint denne børsteløse spreke motoren og med bare noen antydninger til litt glitching. Ikke så veldig farlig. Det var virkelig morro å fly denne "isopor saken". Rart at det holder i lufta. Var vel i lufta 15-20 min. Da batteripakka var tom måtte jeg jo lade en gang til så fruen og bikkja fikk seg en gåtur igjen. 15-20 minutter i lufta denne gangen også. Det var så å si vindstille, bare et lite drag. Joda, morro var det å fly den. 

Hmm merkelig - vi var helt alene på knappen i det fine været....:-)

4.JPG (47610 byte) b_bi.JPG (49783 byte) 1.JPG (31719 byte) 2.JPG (24710 byte) 3.JPG (22574 byte) m_bi.JPG (43564 byte)

22.03.05 Påsken

Vi hadde en ny flydag oppe på knappen. Nydelig vær og påskestemning. Tommy, Glenn, Magne, Gunnar og meg. Det ble mye flyvning og idag så var det å trene autorotasjon. Tommy looper som bare det nå og gjør stadige fremskritt. Glenn hadde med seg sin T-Rex og nå flyr den mye bedre enn den har gjort før. Idag tok han til og med mange looper med den og de så riktig fine ut. Magne fløy elektroflyet sitt. Gunnar var uten fly men er interessert i T-rex. 

Glenn her med T Rexen sin

mek.JPG (58656 byte) trex.JPG (35102 byte) loptop.JPG (7564 byte) tr2.JPG (38223 byte) loop.JPG (14112 byte) t_g.JPG (45151 byte)

Tommy følger med. Jeg (vi) hadde mange turer og trente en god del på auto. Hadde en "nesten ulykke" da motoren gikk litt surt og jeg hadde satt ned turtallet i throttle hold under den første autoen. Den hadde ikke kraft nok til å få opp turtallet igjen. Fikk en "halelanding" og litt av halrotorbladene fikk noen smårift, men det er morro med auto. 

Fyrte opp DingoVigoren min også. Den gikk skikkelig dårlig. Hadde kjørt en "annen" fuel for en stund siden og måtte skru inn nåla 50 hakk for å få den til å gå skikkelig igjen. Du verden...- og da var den i siget igjen. Knallsprek. 

Mot slutten av dagen så tok Glenn noen nydelige autoer inverted, men på den siste så kom han for lavt idet han skulle snu rundt og lande med halen mot seg og deiset i bakken med rappy50. Synd. Hadde han vært 2 meter høyere så ville det gått fint. Slik er livet i denne bransjen. Han sa tidligere på dagen at det var noe rart med helien idag. Virka så tregt på auto. Det viste seg jo senere etter smellen  at enveislageret stod bom fast. Han greide nesten ikke å vri det rundt for hand. 

mrotor.JPG (46392 byte)

03.02.05

En liten tur på Assev isen.

Glenn S hadde jubileum idag. Han fylte nemlig 40 år. GRATULERER ! Hva ønsker han seg mon tro ?

40idag.JPG (64662 byte)   Jubilanten er glad i å fly.

gl50.JPG (28187 byte)   "Raptor er tingen" sier Glenn og det er vi vel enige i alle mann etterhvert ?

assev.JPG (54922 byte)   Ja, mannen i midten (Jarle) kjøpte like godt en Raptor 50 samme dag går det rykter om. Det er skummelt å prøve trainerkabel. Man kunne jo få lyst til å kjøpe en.

rp50.JPG (56023 byte)   Det er bare morro å bli 40 ?

is.JPG (25205 byte)   Det var fint på isen men et lite godt lys å fly i

bjolav.JPG (13855 byte)   Bjørn Olav flyr sin Trainer

is2.JPG (34665 byte)   Nei, det er ikke isfiske...

29-30. januar 2005

To flotte dager på knappen med helmax flyvning av heli og modellfly. Mange hadde funnet veien oppover. Tom Erik hadde besøk av Svein Olav Christensen fra Oslo og de to viste hva de er gode for. Utrolig flyvning. Begge har jo deltatt i 3D Masters i England og hatt solide plasseringer. Der er det 3 klasser - Masters (de aller beste), Expert og Sportsman. For å si det sånn: Svein deltok i Expert klassen og er den 23 beste i verden pr idag. Se resultater fra 3D Masters sommeren 2004 her... hvor de norske gjorde det meget bra. Det er virkelig morro å se hvilken utvikling 3D har hatt i Norge de siste 2 årene.

Svein Olav med sin Fury Extreme viste imponerende flyvning. Det er så flott å se på. Tom Erik er i gang igjen. Han har ikke flydd siden tidlig i høst og sa at han var "rusten". Ok men det var nok ikke gravrust bare en liten tynn hinne som meget fort ble borte vekk. Flott. Noe mekking blir det jo. Bjørn Olav gjør seg klar for en tur. Tommy smiler og ser ut til å kose seg. Noen biler blir det. Tore hadde ikke heli med seg idag. Svein tar en klype snus.
             
Glenn og Tom Erik har seg en prat. Kan det være Raptor 90 de snakker om. Både folk og dyr. Kristian ser ut til å trives. Kanskje det ble vel litt mye rotor enn fly. Jeg og min Vigor CS. Noen hadde også fly med seg. Fra depoet. Depoet.
             
Raptor 90 til Glenn Kristian, Tommy, Svein og Tore En av de vanvittig gode turene til Svein Ja, det er morro. Tommy og Roald Tommy sverger til elektroheli.  

Flotte dager altså. 

Januar måned har vært en skikkelig krasjmåned for meg. 3 stykker faktisk. Den siste skjedde denne helgen med Raptor 30 som nå skal få fast plass i Air Wolf skalaen min. Det blir for lite krefter til å gjøre de øvelsene jeg nå trener på. Det var ikke mye skadene på den bare halebom, trebladene, spindel og den ene delen av understellet som gikk føyka. Jeg må bare innrømme at jeg gjorde en tabbe da jeg kvittet meg med Raptor 50 maskina. Så for alle dere som lurer på å kvitte dere med denne maskintypen. Ikke gjør det. Den kan brukes veeeldig leeenge. Ny Raptor 50 er i hus. Hentet 31.jan og en OS 50 hyper.

21. januar 2005

Bjørn Olav og jeg hadde en fin dag der oppe. Mange turer. Flott vintervær med sol. (ca 10 cm lett snø).

15. januar 2005

Roald, Glenn og Tore på knappen.

Tore var ikke helt "på sporet" denne dagen.

30. desember 2004

stort.JPG (84232 byte)

Knallfint på knappen idag. Rene prospektkortet. Mye snø og ikke brøytet men vi kom (skulle) innover alikevel Bjørn Olav, Glenn og jeg.  Jeg kjørte frem og tilbake noen ganger.

Et skår i gleden er den merkelige personen som brøyter vei helt inn til det siste bolighuset. Han har det  morro med å legge fra seg en stor snøskuffe med snø der veien går videre til knappen. Helt utrolig at noen kan ha en slik glede. Stakkars liten.  Begge gangene i løpet av 2-3 dager har vi måttet måke vekk snøhaugene. 

skalidag.JPG (48680 byte)   Bjørn Olav og Glenn parkerte bilene i svingen ved det siste bolighuset der brøytinga tar slutt.

park1.JPG (43207 byte)   Der som min bil står (til venstre) er der vår (u)venn legger fra seg en skuffe med snø. (Rene bikkja som markerer)

snøhaug1.JPG (22946 byte)   Nå er det ikke mye igjen.

snø2.JPG (27698 byte)   Nå skal vi inn.

flott1.JPG (40071 byte)   flott2.JPG (44675 byte)   flott3.JPG (52615 byte)   flott4.JPG (43763 byte)   Nydelig !

Jeg fikk også prøvd elektro Split'n. Artig liten sak dette. Etter litt justering gjort av testpilot Glenn så funket den riktig bra. Det var morro å fly den. Greit å ha med seg i bilen og bare "trøkke" den avgårde nesten hvor som helst. 

glensplit.JPG (12912 byte)    Glenn fikk jobben med å prøvefly den.

splittur.JPG (16334 byte)   Her har jeg hatt meg en tur. Har sprøyta på litt sterke farver for å se den bedre.

Bjørn Olav var litt uheldig på sin første tur denne fine dagen. Ergelig at den skulle dundre i bakken. Det ser ikke ut til å være de helt store skadene. Se mer her...

12. desember 2004

Det hadde samlet seg mange mennesker på knappen denne fine søndagen i desember. Noen satt og koste seg med kaffe, noen gikk tur, noen fløy helikopter og noen fløy fly. Det var også to karer som koste seg med motorsport. Ellers så var det to Raptor 50 som fikk et møte med bakken idag. Det ene var Glenns og den andre var Roalds.

To fornøyde karer (tror de må ha Petter Solberg som forbilde) med en modell av en Subaru Impreza (Kyosho og Perfex fj. kontrol). 

Kim Henry Pedersen eier bilen mens kompis er Joar Astrup Dahl

3.JPG (61401 byte) 1.JPG (83229 byte) 2.JPG (81169 byte) 4.JPG (53792 byte) 5.JPG (78145 byte)

19. november 04

Bjørn Olav og Glenn tar seg en flytur i det nydelige været. Masse folk på knappen idag.

 
B_G_flytur.JPG (62805 byte) rtogo.JPG (44131 byte) sjekk.JPG (55115 byte) thumbsup.JPG (42173 byte)

6. november 04

Så var tiden kommet til å fly Hughes 500 MD som ferdig modell.  Etter litt justeringer på pitch / throttle / blader så synes jeg nå at modellen flyr veldig bra. Takk til Håvard, Glenn, Tore samt  fotografene Roald og Tommy.

1.JPG (75108 byte) 2.JPG (75450 byte) 3.JPG (49816 byte) 4.JPG (38032 byte) 5.JPG (25065 byte) 6.JPG (21002 byte)

Du kan se hele prosjektet her...

1. november 04

Snekret ferdig "palleborda" idag.

bord222.jpg (19413 byte)   bord111.jpg (21175 byte)

Siste dag i oktober 2004

Fikk tak i Europaller, 21 stk og lagde 7 "bord" til å ha modellene på. Var en tur oppe på lørdag (31 okt) og satte dette opp.Det gjenstår litt arbeid med div. plank etc. Tommy, Roald, Glenn og jeg selv innviet dette idag. Mitt forslag er å ha disse der de står nå slik at fly er på den andre siden og således ruser motorene ut mot rullebanen. 

Dingoen fikk jeg også testet ut igjen. Ser bra ut nå tror jeg.

guttaboys.JPG (40382 byte) gb3.JPG (29281 byte) bord10.JPG (40931 byte) bord9.JPG (40714 byte) bord8.JPG (45442 byte) bord8.JPG (45442 byte)
           
gboys2.JPG (37876 byte) bord7.JPG (41959 byte) bord5.JPG (35023 byte) bord4.JPG (40382 byte) bord3.JPG (37833 byte)  

Som skrevet igår var det påan igjen idag. Bjørn Olav, Glenn, Roald med sønn og jeg møttes til flyvning og lunsj i 12 tiden. Været var som igår fint, men litt mer vind som stilnet av etterhvert. Det så ut til at alle syntes det var litt greit å være litt mekaniker idag for alle sammen tok en liten skrurunde på utstyret. Det kan jo lønne seg å gjøre det også iblandt all flyvningen. 

Etter endel "rutineflyvning" (ting man føler seg veldig sikker på) så ville jeg trene på inverted.

Roald trener

Alt i alt,  en flott dag på knappen også idag.

Slutten på september og høstferie

Vi var noen stykker som var "ovenom" idag igjen og det ble bestemt at vi skal ta lunsjen på knappen i morgen også. Været tilsier at sånn må det bli. Hvem som sa det? Han sitter til venstre på bildet. 

boysen.JPG (39219 byte)

Medio September 2004

Flott høstvær idag. Varmt og godt, med sol fra klar himmel. Vinden var minimal. Mot kvelden stilna det helt av.

100_0030.JPG (47860 byte)   Jeg hadde med meg flyet "Juppe" idag. Det er skjelden kost. Måtte en tur utenfor stripa igjen med "Juppemann". Glenn skreik ut SLÅ AV GASSEN. Jeg tenkte at det er feigt å gi se selv om flyet dreier 90 grader på rullebanen. (Det var ingen fare for folk) Dro derfor full pinne og tok en tur oppi treet. God utsikt for flyet der det la seg fint til oppi grantreet.

100_0031.JPG (47410 byte)   Understellet ville ikke være med helt opp i grantreet så det kvitta flyet seg med før "lift off".

100_0032.JPG (50596 byte)   Det henger fint ikke sant... men det er liksom ikke der et fly skal være...

100_0036.JPG (65948 byte)   Fant en fiks ferdig kutta bjørkestrangel som jeg fikk løsna flyet med. Utrolig nok..flyet var like helt bortsett fra endel grangreier i fronten på motoren, men den sveiv greit etter litt justering og opprenskning i forgasseren. Nei, Juppe vil ikke la seg knekke av en utrolig dårlig flyver (meg). Den har vært uti hardt vær før den, f.eks møte med denne...

 100_0047.JPG (18585 byte)   100_0048.JPG (44849 byte)   Ellers som sagt mye folk i et flott høstvær.

100_0049.JPG (28087 byte)   100_0051.JPG (32623 byte)   Rolf Bjørn i fint driv

100_0044.JPG (40602 byte)   Kristian starter opp

Slutten av Juni 2004

Glenn og jeg var oppe igår også. Idag var Tommy der.

 
100_0010.JPG (65978 byte) 100_0016.JPG (66608 byte) 100_0007.JPG (97655 byte) 100_0022.JPG (51614 byte) 100_0025.JPG (78016 byte)
         
100_0027.JPG (51700 byte) 100_0028.JPG (61954 byte) vigsamling.JPG (76130 byte) 100_0014.JPG (83897 byte)  

Tore, Glenn og jeg var oppe en tur idag. Ikke helt den store varmen til å være juni ennå. Noen turer ble det inntil myggen slo til for fullt. Raptor 90 til Tore går veldig fint nå. Han flyr jo også veldig behagelig. Glenn hadde en skikkelig lav flips over stripa med Raptor 50 maskina si. Nå har han virkelig kontrollen. Ellers så fikk jeg testa ut den ene Vigoren. Den ser ut til å funke veldig bra, god og stabil, men litt urein gange da den går en god del  for feit. Den får noen små kast i halen. Glenn fikk også lufta sin Vigor og det varte ikke lenge før han var "igang" med denne også. Ikke noe redsel der i gården. Jeg hadde med meg den andre Vigoren også men det ble litt klabb og babb med å få starta den og så kom jo også mygga for fullt (man skulle tro man var på Finnmarksvidda) . Bjørn Olav var å fløy fullsizen idag. Han hadde mye og gjøre idag.

April 2004

stevneplakat.JPG (58831 byte)

Dugnad til 1. mai stevnet

hjul1.JPG (37773 byte) 100_0024.JPG (38544 byte) hjul2.JPG (34382 byte) 100_0026.JPG (39978 byte) dugn1.JPG (32785 byte) bjhansen.JPG (32702 byte) dag1.JPG (33654 byte)
             
dag2.JPG (34001 byte) 100_0028.JPG (35315 byte) dug2.JPG (39451 byte) dug3.JPG (36919 byte) dug4.JPG (33268 byte) 100_0025.JPG (26929 byte) dug5.JPG (32029 byte)
             
dug6.JPG (27669 byte) dug7.JPG (36908 byte) nyefly2.JPG (35540 byte) dug8.JPG (37457 byte) dug9.JPG (34466 byte) nyeelfly.JPG (63860 byte) 100_0041.JPG (28832 byte)

Sleping av flybanner

1.jpg (27587 byte)

Skal du gifte deg er dette kanskje måen å gjøre det på

glider5.JPG (29241 byte) glider4.JPG (26642 byte) glider1.JPG (20272 byte) glider2.JPG (9611 byte) 100_0026.JPG (34621 byte) 100_0027.JPG (35116 byte) 100_0028.JPG (34797 byte)
             
100_0032.JPG (31513 byte) 100_0015.JPG (29073 byte) 100_0016.JPG (34068 byte) 100_0017.JPG (29660 byte) 100_0018.JPG (37847 byte) Gullknapp 100404 005.jpg (42805 byte) Gullknapp 100404 008.jpg (45827 byte)
             
Gullknapp 100404 012.jpg (21953 byte) Gullknapp 100404 016.jpg (30330 byte)          

Mars 2004

Alexifarta.JPG (221059 byte) div1.JPG (227046 byte) hjemkommen.JPG (85631 byte) mange2.JPG (179553 byte) mitt60.JPG (259773 byte) testky2.JPG (236519 byte)
           
testky3.JPG (226971 byte) mange1.JPG (204203 byte) testky1.JPG (247454 byte)      

Februar 2004

rappis.JPG (88749 byte) rapps.JPG (82731 byte) raptors.JPG (69010 byte) baal.jpg (45358 byte)
       
folk.jpg (46617 byte) folk2.jpg (30353 byte) folk3.jpg (36524 byte) 101_0185.jpg (67118 byte)