Vario Flyin - Rasarud ved Hønefoss 6 og 7 juni 2009

 
         

Jeg tar gladelig imot bilder/video og tekst fra andre som jeg kan legge inn her.  Bare mail meg Her 

         
  Bilder fra treffet legger jeg fortløpende inn her. http://treff.tottoshobby.net

Takk til Geir Nicklasson fra Sofiemyr, Tommy Quevedo fra Klepp, Alexander S. Halvorsen og Odd Arne Fredriksen fra Hønefoss for bilder.

 

         

         

         

         

         

Etter en god frokost hos Jan Harry Svendsen reiste vi fra Vestby i 9 tiden en nydelig lørdag morgen. Dette så ut til å bli en alle tiders dag. Vi ankom rundt 11.30 og det var kommet en del folk allerede. Du verden for et flott flyfelt de har Ringerike Modellflyklubb som disponerer Rasarud som det heter. Flyplassen ligger rett ved en elv og selve stripa og flyområdet har et hav av plass. Helt fantastisk flott. Det var benkerader langs elven og en grei grillplass der man solgte diverse  pølser, kaker, kaffe og brus.

Fikk lasta ut mitt og det var kjente å se med en gang. Veldig mange faktisk og det var hyggelig. Noen hadde med heli andre ikke. Det er rart med det, dette var første gangen det skulle arrangeres et skalatreff kun for helikopter her i Norge. Uansett så er det morro å bare treffe folk med denne interessen.

Jeg hadde med mine to turbin helikoptere - NH-90 og Lama. Det var Lama jeg satset på å få testa godt ut etter at jeg hadde skifta en haleservo. Hadde litt problemer med å få den til å låse godt på halen før. Jeg har også problemer med gassventilen slik at jeg har koblet denne ut og går utenom systemet. For å gjøre det kort. Jeg hadde en skikkelig problem dag for å få startet den mange ganger. Mye tid gikk vekk her men når jeg først fikk start på den så var det veldig bra. Glødeplugg ble skiftet selv om det ikke er sikkert at det var hovedårsaken men det hjalp i alle fall. Etter hvert så fikk jeg tuna den inn slik jeg ville og den flyr fantastisk bra. Er veldig fornøyd nå.

På dagen så ble vi overrumplet av en utrolig biesverm som hadde angrepet stripa. En bierøkter ble kontaktet og han kunne fortelle at det var mellom 8-10.000 bier som han skulle få inn i bikuben. Han måtte få inn dronninga først og så tok det vel 1-2 timer før alle var vel i hus. Helt utrolig.  Det ble en lang og hyggelig dag. Vi reiste ned til Hønefoss og fikk i oss noe pizza osv. Det var forresten en skikkelig god pizza der. Alexander Halvorsen sa jeg kunne overnatte hos han og det var veldig ok så mange takk for husrommet osv.

Søndagen kom og da jeg kikket ut av vinduet så så det heller dårlig ut med hensyn til været. Det regnet og så ikke noe særlig lyst ut. Etter en god frokost med kaffe så pakket kjørte vi ned til Rasarud igjen. Det var noen som var tidlig påan og jammen klarnet ikke været opp igjen og rolig og fine vindforhold. Igjen ble hele dagen en kjempedag med masse flyvning. Det var i grunnen synd vi ikke fikk flydd så mye på lørdagen.

Jeg storkoste meg hele helgen og hadde det helt topp. En fantastisk Weekend på et fantastisk flysted. Denne plassen er virkelig noe av det aller beste jeg har vært på her i Norge. Håper at det kan bli flere slike treff her. Det var hyggelig å få prisen for beste skalamodell på Vario Norges første helikopter skalatreff.

Ringerike Modellflyklubb og Vario Norge vel blåst.  Takk til alle for en flott helg og på gjensyn ! 

En spesiell takk til Jan Harry og Alexander  :-)

Likedan til Odd Arne for all hjelp i forb med å bringe hist og pist av utstyr samt foto og video. O'boy O'boy detta var bra Odd Arne ! :-)

 

     
Videoer fra treffet - Søndag: Takk til Odd Arne Fredriksen fra Hønefoss som filmet og tok foto av min Vario Lama turbin. Samme film ligger også på Youtube her...  Diverse foto Flybilder av modellen. Jeg filmer Odd Arnes MiniTitan / Cobra. Artig modell. YouTube Lørdag: Takk også til Tommy Quevedo fra Klepp ved Stavanger som filmet med sitt knallskarpe videokamera og har lagt det på Youtube her...
     

Før dagene på Rasarud så var jeg en tur hos Jan Harry Svendsen i Vestby. Se mer her...