3D Masters i England 2005

 Grattis til Kjetil Strøm  som tok 2. plass og Jon Roger Thomassen  som ble nr 5 i Expert klassen. Flotte plasseringer også i Sportsmann av Tor Anker Nilsen, (14 plass)  Nils Roar Selnes  (15) og Tor Åge With  (18) ! Ellers så kan dere se diverse på 3D Heli  og på RunRyder. Ellers hilser jeg til alle dere jeg traff der. Vi hadde en super flott helg ! Dere var flinke alle mann ! Hvor mange gallon med fuel kommer disse gutta til å bruke det neste året mon tro ........ :-)

Her en oppsumering (C)

På tur til 3D Masters for å se verdens beste i ”3D” - Modellhelikopterflyvning,  Northampton England 2005

Så skulle man da endelig få med seg 3D Masters http://www.3dmasters.org.uk/ i England to år etter at Tom Erik Smedal fra min egen klubb, Gullknapp Modellflyklubb i Arendal, og Paal Hagh Sandberg fra Oslo hadde vært der i 2003 som de første norske til å prøve seg blandt de aller beste i 3D verden. De var med andre ord ”spydspisser” i denne konkurranse formen utenfor Norge.

Det konkurreres i 3 klasser: Masters, Expert og Sportsman.

3D Masters 2004: Det ble jo en en knallsuksess for de norske med 12 plass i Expert til Svein Olav Christensen. I Sportsman gikk Kjetil Strøm like godt bort og tok 1. plassen og jammen ble det ikke en 3. plass til  Jon Roger Thomassen. Nils Olav Moe (10), Jon Arne G. Rossow (17) og Paal Hagh Sandberg (20). Utrolig flotte prestasjoner av alle mann. Ingen kom sist og Norge viser seg frem som en stor 3D nasjon som blir lagt merke til, samt den store norske supportergjengen som vifter med norske flagg og heier på alle nasjoner.

Tilbake til 2005  - Flybilletter ble bestilt tidlig i vår samt innkvartering på University College i Northampton som ligger 5 minutters gange fra selve flyfeltet.

Torsdag 21. juli: Jeg stod tidlig opp for å rekke 06.25 flyet fra Kjevik til Oslo. Fra Gardermoen 07.45 og landet på Heathrow 09.20. Jeg hadde avtalt å vente på Geir Kristiansen fra Stavanger for så å ta leiebil videre. Han kom sammen med Morten Forus, Rune Kvam, Ove Undheim og Jon Roger Thomassen. Vi fikk  to stk biler fra Hertz og satte så kursen mot Northampton som ligger ca 10-11 mil nordover. Venstrekjøring er ikke bare bare men Geir kjørte som om han ikke hadde gjort noe annet enda det var første gangen. De andre hadde GPS i bilen så de kjørte først. Vi måtte ha oss en matstopp etc 2-3 mil før Northampton og da ble det noen kjappe burgere osv før vi kjørte videre. Været var ok, ikke mye sol og ingen vind så dette så bra ut for flyvning.

Vel framme så var det innkvartering på University College og jeg ble positivt overrasket over området der. Man fikk seg et enkelt rom med meget grei standard, dusj og toalett. Pakket ut litt og så var det ut for å treffe noen av de andre norske som var der. Vet ikke helt hvor mange vi var men mange var det. Vi gikk så opp den korte veien til treningsområdet der det var et stort telt med diverse forfriskninger og matservering. Det var også satt opp bord og stoler ute hvor man kunne sitte å kose seg mens man fikk sett diverse flott demo / showflyvning.  Bak nettingen (sikkerhetsgjerdet) var det mange kjente norske ”3D” ansikter som trente og justerte heliene sine dagen før dagen. Iår så stilte det opp to mann i Expertklassen nemlig Kjetil Strøm og Jon Roger Thomassen. I Sportsman klassen var det tre nye norske navn; Tor Anker Nilsen, Nils Roar Selnes og Tor Åge With. Mange av de som var med ifjor stilte altså ikke opp denne gangen. Du verden hadde de gjort det ville det nok blitt ett skikkelig ”rabalder” i både Sport og Expertklassene. Vi har et kjempelag av meget dyktige flyvere !

Fredag 22 juli: Moroa startet og det var full rulle hele dagen. Overskyet vær men ikke noe vind å snakke om. Ingen blir heller blendet av sola. Det startet med registering tidlig på morgenen . Så ble det fri trening for deretter ”Flightline Briefing”. I 12 tiden startet Expertklassen sine set manøvre. Vi så alle sammen frem til Kjetil og Jon Rogers flyvning og alle vi norske supportere som var der heiet og hoiet på dem så godt vi kunne med norske flagg og greier. Begge fløy veldig bra, Kjetil denne gangen med sin Raptor 50 og  Jon Roger med Raptor 90. Etter en stund med mange flotte manøvre så var det klart for Masters set manøvre. Hva annet kan man si at det er helt utrolig flott å se på når disse gutta flyr sine øvelser. Da Mastersgutta var ferdige så skulle Sportsman til med sine set manøvre. Våre tre norske; Tor Anker, Nils Roar og Tor Åge kom seg greit gjennom denne heksegryta. Kvelden nærmet seg og man forlot flyområdet og det ble litt mat og drikke samt diverse showflyvning med nattflyvning oppe ved ”Pavillion field”. Inntrykkene var mange etter en opplevelsesrik dag.

Lørdag 23 juli: Åpnet opp gardinene og ser ut. Igjen kan det bli en fin dag for flyvning. Nesten vindstille og ikke noe sol i øynene for de som skal ut å fly.

Litt morgenstell og man rusler bort til restauranten som ligger like ved og får seg noe frokost. Etter det bærer det ned til flyfeltet igjen og idag er det mye mer folk siden det er lørdag og folk har fri. Det er satt opp salgsboder hele veien på toppen av flyfeltet. Der selges det alt fra diverse helikopter / utstyr til ”forfriskninger og mat”.

Alle oss norske supportere med norske flagg setter oss nærme sikkerhetsgjerdet for å få med oss begivenhetene. Idag er det Freestyle og musikk som er på programmet.

Igjen begynner det med ”Flight line briefing” og så er Expertene igang,  Her får man den ene godbiten etter den andre og slik fortsetter det hele tiden. Noen av Expertene (ikke de norske) kunne fremdeles vært i Sportsmann og noen i Sportsmann kunne vært i Expertklassen. Kjetil og Jon Roger gjør det veldig bra og den norske supportergjengen er svært fornøyd. Hurrarop og vaiende norske flagg. Detta er morro !

Snart er det klart for Masters og jeg får frysninger av å se Curtis Youngblood (USA) fly. Det er helt vanvittig flott å se på. Duncan Osbourn (UK),  Nir Meiri (Israel), Alan Szabo jnr (USA) er også skikkelig i støtet og man lurer på hvordan det er mulig! Etter så mye ”heavy” flyvning en hel dag blir man litt sliten selv også. Det er helt fantastisk å oppleve dette. Hva er bedre enn å slappe av litt med noe ”forfriskninger”.

Mellom slagene så var det også masse demoflyvning deriblandt med Jason Krause’s nye Synergy helikopter.

Etter nok en dag med masse inntrykk så nærmer kvelden seg. Arrangøren opplyser at været som er meldt søndag kan bli dårlig og at resultatene pr idag kan bli stående. Vi håper det beste for morgendagen men er klar over at uværet kan komme når som helst. Skydekket har vært rimelig tett hele tiden. Igjen er det opp til ”Pavillion field” og man får med seg kveldshyggen med masse demo og showflyvning.

Søndag 24 juli: Ny dag og nye muligheter sies det. Når jeg ser ut vinduet så får man bekreftet det arrangøren sa igår. Det blåser endel og nå er skydekket også blitt mørkere så at det er regn på gang stemmer nok. Veldig synd hvis dette slår til.

Vi kommer oss ned på flyfeltet og flyvninga er allerede i gang. Etterhvert så kommer det filleværet som var varslet og det begynner å regne. Paraplyene kommer opp og man får litt søle under skoene. Det blir bare dårligere og dårligere og tilslutt så må de avlyse resten. Som sagt igår så vil resultatene fra lørdag gjelde. Det vil si følgende:

Kjetil og Jon Roger har gjort det knallbra iår igjen med henholdsvis andre og femteplass. Det er et kjempehopp fra å være topp 3 i Sportsmann under fjorårets mesterskap og til iår. Vi har med andre ord Kjetil i Mastersklassen neste år !! Hvem skulle ha trodd dette for 3 år siden da vi møttes til den første norske 3D samlingen på Flittig i Skien.

Det er tid for premieutdelingen i øs pøs regnvær men publikum holder stand.

Masters:

1. Duncan Osbourn (UK)  2. Curtis Youngblood (USA)  3. Nir Meiri (Israel))

Expert:

1. Chen Zarfati (Israel)  2. Kjetil Strøm (Norge)  3. Steven Gerrard (UK)  4. Dominik Haegele (Ger)  5. Jon Roger Thomassen (Norge)

Sportsman: (Norske resultater)

14. Tor Anker Nilsen   15. Nils Roar Selnes   18. Tor Åge With

Gratulerer så mye !

Vel, så var det over da.  Fantastisk gøy å ha vært med på. Da var det bare å få pakket sammen sakene og sjekke ut. Vi kom oss til Heatrow området og booket oss inn på et hotell der. De andre gutta reiste hjem dagen etter mens jeg tok en dag til i London før jeg også kom meg hjem.

De som lurer på om det er verdt turen. Bare bestill billett allerede nå og få en flott opplevelse. Regner med at det blir ”noen” norske flyvere og supportere også neste år. På gjensyn !

/Totto

Noen få bilder som jeg fikk tatt før digitalkameraet mitt ikke ville mer.

overlondon.JPG (56751 byte)   Så var det over London.

motegutta.JPG (62670 byte)   Hyggelig møte med gutta boys på Heatrow flyplass. Fra venstre Ove Undheim, Jon Roger Thomassen, Rune "3DHeli" Kvam, Morten "Helizone" Forus  og  Geir Kristiansen.

leiebil.JPG (70743 byte)   Leiebil på Hertz.

geir.JPG (53654 byte)   Jeg hadde avtalt med Geir Kristiansen om å få kjøre med han. Takk så mye !

mafia.JPG (45930 byte)   Noen som skal til 3DM.....Ja, det er Jon Roger i baksetet.

burger.JPG (63119 byte)   Burger...Det kan jeg skrive mye om...

anlegget.JPG (45094 byte)   Fra området.   anlegget2.JPG (62319 byte)   salg.JPG (65280 byte)

curtis.JPG (76538 byte)   Curtis Youngblood i aksjon. Jeg fikk frysninger av å se han fly freestyle.

jason.JPG (65735 byte)   Jason Krause viste / demonstrerte sin nye Synergy    folk.JPG (66670 byte)

szabp.JPG (52327 byte)   En av Szabo guttene i aksjon. Nydelig. Det var veldig synd for disse gutta. De ble frastjålet alt utstyret så det ble ikke noe flyvning på dem siste dag.

norskesupp.JPG (74474 byte)   norskeflag.JPG (84652 byte)   Noen av de norske supporterne.

jonr.JPG (54502 byte)   mrr.JPG (62481 byte)   rm.JPG (67399 byte)   Gutta koser seg.

toraw2.JPG (56891 byte)   toraw.JPG (62318 byte)   jonaros.JPG (53039 byte)  Det skjedde noe med Tor Åge With's (bushmann) heli. Han var "litt lav" over tretoppene. Veldig synd at han gikk ned for han flyr veldig bra. Det blir noen bilder av slikt. Tor Anker Nilsen, Raymond Nilsen, Jon Arne Rossow, Kjetil Strøm og andre ser på det hele.

skala1.JPG (89293 byte)   Må jo ha et bilde av en skalmaskin helt på tampen....

Så var det tomt i apparatet desverre.

Det var en skikkelig opplevelse å være der.

3D Masters i England 2004

Kjetil Strøm tok førsteplassen og  Jon Roger Thomassen tok tredjeplassen  i Sportsmans klassen

Gratulerer med SUPER innsats ! Utrolig bra!

winner.jpg (46865 byte)

 (Bilde "lånt" av Nils Olav)

   

Kjetil på pallen med to av "gutta". Er det ikke flott !! ? Dette vil vi ha mere av!!

(Expert, Masters, Sportsman)

Alle de norske som deltok gjorde det veldig bra synes nå jeg

 

3D Masters i England 2003

I 2003 stilte Tom Erik Smedal og Paal Hagh Sandberg opp som første norske utøvere i Sportsman klassen. (har ikke resultatene pr nå).