Vario Bell 412 fra Bensin til Elektro

Jeg bestemte meg for lenge siden at jeg ville skifte ut bensinmotoren G-260 på Bell 412 til enten elektro eller en liten turbin Jetcat PHT2.  Mye pga støyen som disse bensinmotorene gir samt at lyden stemmer dårlig med skalamodellen. Når det er sagt så er skala/bensin på helikopter helt topp driftsmessig men nå har virkelig elektro blitt en så stor utfordrer til bensin. Jeg tror vi ser bensin ut av markedet på skalaheli etterhvert selv om batteriene jo er i dyreste laget. Det ble elektro pakken fra Vario. Motoren er Plettenberg HP 370/40/A2 Heli og en Schulze regulator.  Utgangspunktet for batterier er 10S Li-Po pakke (ti Li-Po celler koblet i serie) men jeg kommer mest sannsynlig til å velge A123 pakker.
 

Her Bellen med den orginale mekanikk 90:18 for bensin G-230. Denne modifiserte jeg til  G-260 motor pga lengre og tyngre 4 bladers oppsett.

     

Da var valget gjort og bestilling sendt til Pål Kristiansen som er forhandler for Vario her i Norge. Mekanikk fikk jeg kjapt og greit som vanlig med Pål,  men det er litt leveringstid på motor og regulator fra Plettenberg.

I pakken følger det med komplett halerotorsystem og haleblader. Dette har jeg pr nå ikke bruk for men er jo kjekt å ha i reserve.

Her litt fra monteringen osv.

         
         
         
     

Mekanikken virker å være mye lettere enn den for bensin og man sparer således vekt. Veldig kjapp og grei å sette sammen. Fint var det å se at bunnfestene og toppfestene for mekanikken passet rett inn i de gamle festene så det var bare plug and play. Dette ble også sagt før jeg bestillte. En ting som jeg synes Vario gjør dårlig det er at de ikke kan lage alt ferdige av utfresninger på rotorakslinger der man skal ha settskruer festet osv. Dette må da enkelt kunne gjøres i produksjonen av akslingene.

Alt ser ut til å passe fint også med hale drivverket.

         
         
     

Plettenberg el-motor HP 370/40/A2 "Heli" og Schulze regulator Future 32-80K. Utrolig flott motor. Her er det krefter.

       

A-123 Batterier

       
 
       
   

Nå til selve fastmonteringen.  Først var det å lage et spor i bunnen av akslingen for to settskruer for drivhjulet som forbindes med hjulet som driver rotor. Alle skruer er nå satt fast med Locktite 243 og ellers i drivverket. 

       
       
       
       
 

Når jeg skal gå igang med å teste denne kraftige motoren så skal det gjøres utenfor skalamodellen. Derfor har jeg laget en liten tung "testebenk" som jeg gjør når jeg ikke er sikker på hvordan ting fungerer. Mye bedre å få innsikt  før man setter ting inn i modellen. Før man vet ordet av det så skjer det saker og ting man ikke var klar over. Fireblads rotorhode skal på og kjøres litt opp i turtall for å se hvordan motor / regulator /batterier / reimoverføring funker.

       

Har satt opp rotorhodet med OF sitt 10 mm  system igjen. Bladene jeg bruker nå er 67 cm som jeg hadde liggende og tror disse blir bedre pga den kortere lengden. Vil se hvordan kraften er på elektro før jeg event skifter til de 80 cm bladene som jeg hadde på bensin oppsettet.. Alt skal startes opp i denne jiggen så jeg kan se hvordan ditt og datt funker ut.

Mai 2010

Nå er alt testkjørt og ting ser bra ut. Det er like før starup. Batteriene ligger på hver side av mekanikken og de sitter dønn med borrelåstape. Må bruke skikkelig makt for å få de løs så dette er en enkel og god løsning når man skal ta de ut og lade.

       
       
Her er alt klart for den første testen. (22.05.10)

 

 

 

 

 

     

 

 

www.tottoshobby.net