Vario Bell 412 Skalahelikopter

 

Modell av # 145 Fullsize # 145 720 Skvadron Rygge
Bell 412 modell Bell 412 SP Arapaho 720 skv Rygge

Modellen er en Vario Bell 412. Denne type helikopter brukes også av det norske luftforsvaret 720 skvadronen (Rygge) så kanskje skjemaet til fullsizen kommer til å brukes. Se 720 Skvadronen Jeg fikk anledningen til å besøke Skvadronen og det kan du lese om her... Vario mekanikk og en  Zenoah 23 cm3 bensinmotor m/ potte driver det hele. Den har ett  4 bladers rotorhodesystem fra OF. Lysannlegget er fra Curtek (som desverre ikke produserer mer). Se utstyrliste her...  OF 4 blade radiosetup here... Den kom i hus pr 20. juli 2006 under særdeles varme og gode tropeforhold så dette blir et vinterprosjekt. Prosjektet er avsluttet pr 10. juli 2007 Historikk på # 145 (c/n 33145) her... Nå er den i lufta så du kan se diverse videoer av den her...   Se også  mine byggetips her... Taktisk flyvning youtube.

Se også video fra Bell 412 taktisk flyvning på Rygge Air Show her... samt en massemønstring på Bardufoss her...     Fullsize pictures of the original Bell 412 here...

Ny Zenoha G260RC  (230) motor montert og sjekket ut med 80 cm blader idag 30.09.07

Modellen er under konvertering fra bensin drift til elektrodrift 2008/2009 Se her...

Lengde 1,66 cm Bredde 34 cm Høyde 49 cm   Scala 1: 7,2
Rotor 1,68 cm Motor 23 cc bensin Vekt 9 kg

Dørdetaljer:

     
 

Lysdetaljer:

     
   

Eksosdetaljer:

Diverse trearbeider i kroppen:

     
   

 

Eksospotte Bensintank Haledrev del

Vario Bensin mekanikk / bensintype å bruke:

Noen bruker "Miljøbensin" (uten olje) 4 takt (Aspen) som fåes kjøpt på f.eks Felleskjøpet. Så får man tak i 2 takts olje "Mobil 1 racing" (rødlig farge som kommer på grå flasker a 1 liter). Bland 1 dl olje på 5 liter bensin (ca 2 %).

 

20. oktober 2006

Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville bestille et 2 blad / rotorhode sett først for å kjøre dette en stund før jeg eventuelt setter på 4 blader opplegget. Dette tar sin tid via norsk Vario forhandler som er Øgrey hobby i Egersund. 3 uker burte ikke være nødvendig i disse data tider. Synd at Vario ikke har en ren nettbutikk der man kan bestille varer slik man kan mange andre steder. Denne muligheten kommer nok før eller siden.

    Blad 80 cm lange      Byttet hovedrotoraksling for 2 blad system.

Bladene er 7,5 cm brede og 178 cm totalt lange fra tupp til tupp. (Mellom bladboltene er det 18 cm) Dette er spesialblader for bensinmekanikk Bell 412 ellers er det følgende med i denne pakken parts nr:

35/50 Rotor shaft, 70/90-2 Pushrods, 89/3 Cranked pushrods, 1005/60 Rotorhead og 421 Rotorblades.

 

Fuelprofing / Motor / montering av vifte - clutch / eksos: (22 okt 06 ute var det lyn / tordenvær og styrtregn)

     
 

Servofeste og fueltank:

Tar form:

Modellen tar etterhvert form og det nye rotorhodet er satt sammen. Store blader som dette er en ny erfaring. De er ganske mye større / bredere enn noen andre blad jeg har vært borti. Synes dette blir en lekker modell og det skal bli artig å se hvordan den flyr.

1. November 2006 (De første snøfillene kom natt til idag)

Vingene satt på og det siste av treverket inne limt fast. Fra halerotoropplegg og frem til hovedmekanikken er nå alt ferdig montert og satt fast. Det gjenstår å lage cockpitinteriør / instrumentpanel / vinduer etc etc men dette samt all annen "findetaljering" gjøres etter at modellen er flydd noen turer. (forhåpentligvis)

Tid for å montere radioutstyr osv.

     

Desember 06

Det går litt seint med framdriften for tiden. Fikk plassert gyroservoen og gjorde noe tilpasning på haleroden bakover. Det ble også en oversikt på det elektriske hvor man skal plassere tingene. Det er ikke beskrevet i tegninger osv så det er bare å plassere etter beste evne. Det er noe plass under der hvor cockpit er osv så noe går nedi der.

Januar 07

     
     
   

Når man skal skru fast mekanikken så er det best å ta av potta bak. De to bakerste skruene er ikke lett å skru til ellers. Jeg har  montert elektronikken delvis plassert slik den skal være. Gyroen er plassert i front under lokket foran. Det er mulig jeg gjør en forandring her. Batteriet, lysopplegget skal iallefall ligge under lokket. Mottaker, bryter vet jeg ikke helt ennå hvor jeg skal plassere. Alt er som sagt plassert sånn "midlertidig" for nå skal maskina startes og prøveflys. Cockpit / interiør osv skal jo monteres etter at maskina er flydd endel (forhåpentligvis).

Montering av fuelslanger og gass servostag etc så er den klar for start.

24 januar 07

Utetest på knappen idag var planen. Jepp, idag var det tid til å forsøke å få sviv på bensinmotoren men jeg fikk rett og slett ikke start på den. Hadde først en liten lekkasje i bensintanken. Det var pakningen inne i skrukorken som ikke lå helt som den skulle. Da den så ut til å ligge riktig var det å skru den på og sjekke at den var tett og det var den. Jeg glemte å ta med meg verktøy til å skru plugg etc men det var så kaldt der oppe idag at jeg og andre gadd rett og slett ikke være der oppe lenger. Må ta en gjennomgang for å se hva som jeg kan ha gjort eventuelt feil.

25. januar 07

Jeg gikk gjennom litt av hvert etter gårsdagens starteproblemer. Fant ut at det var bare å holde for innsuget på forgasseren og dra ett par ganger så kom det fuel inn. Tennpluggen hadde gnist så det var ikke problemet. Helte også bitte litt (ca 1cc) 2 taktsolje i forbrenningskammeret. Dette bør man gjøre ved første gangs start på en ny bensinmotor. (ref Vario) Fikk hovret litt hjemme idag og dette kan bli bra. Må en del justeringer til før det blir hundre prosent. Tapet fast dørene for de er ikke helt ferdig i lukkemekanismen.Her... en liten videosnutt fra testen idag

       

26. januar 07

Idag er det strålende solskinn ute og null vind. Klart jeg måtte teste ut litt mere idag da. Nå har jeg justert litt her og der og nå synes jeg at den er blitt mye bedre. Utrolig stabil og fin. Kommer mest sannsynlig til å endre fuelen til den som båtgutta her anbefaler til Zenoha motorene. 4 takt (Aspen) og  2 takts olje "Mobil 1 racing" (rødlig farge som kommer på grå flasker a 1 liter). Blanding 2%.

Her er en liten videosnutt fra idag...

28. januar 07

Nok en test idag men denne gangen ble det å fly med den. Fungerer egentlig veldig bra. Det er nok endel finjustering igjen samt at jeg kommer til å prøve ut det andre fuelopplegget som jeg har nevnt tidligere. Hadde mange turer idag på et jorde ikke langt hjemmefra.  Den er skikkelig artig å fly så dette ser lovende ut. Tok en video også idag...

17. februar 07

Jeg fløy noen turer på knappen idag for å se om det var noe lurt å sette inn ekstra shims i hodet men det var det ikke. Det ble for tight og modellen flyr ikke så bra som ved de første flytestene med kun en tynn shims (0,2). Jeg kommer til å ta vekk 2 på hver side av forskjellig tykkelse. Valgte å beholde en shims 8x14x0,3(art nr 90980) på hver side. De to andre er på henholdsvis 0,2 og 0,5 tykkelse. O-ringenene er av soft kvalitet og består av en stk på hver side. Jeg håper dette gjør susen. Å shimse for mye er ikke noe å "skimse" av. :-)

18.februar 07

Knappen idag igjen for å sjekke det nye dempeoppsettet og dette var som natt og dag. Nå ser det bra ut.  Mange hadde tatt turen opp. Det var absolutt påskestemning. Her er også en liten video fra dagens flyvning.

 

 

 

 

 

Mars 07

Litt interiør mekking. Lager det som skal danne cockpit, samt wirecutters og antenne.

       
 

April 07

Nå er modellen testet grundig ut med 2 blader og flybar og det er tid for å montere og sette opp OF 4 blader rotorhode osv. Da jeg allerede hadde ett 4 bladers OF rotorsystem (hode, swashplate og follower) beregnet på 12 mm aksling bestemte jeg meg for å sjekke muligheten for å gjøre om nåværende akslingsystem som er 10 mm. Kontaket Vario Tyskland og fikk meget greit svar tilbake at du bestiller sånn og sånn.  Meget bra service derfra (R. Knechtel). Bestilling til Vario UK ble gjort og der er også servicen meget bra. Varene får du kjapt levert.

Jeg bestillte da følgende deler for å modifisere fra 10 til 12 mm på hovedaksling:

55/6 - 1 x Ballrace 12 x 21 x 5 mm
55/7 - 1 x Thrust bearing 12 x 25 x 6 mm
54/14 - 1 x Clamp ring 12 mm Ø for rotor shaft
35/49 - 1 x Rotor shaft 12 x 214 mm
53 - 1 x Dome plate GRP

Ett lager som jeg overså som skal ligge i bunn av akslingen som skulle være 19x12x5 mm fikk jeg fra Elefun. De har alt :-)

Det som nå står igjen er å bore ett nøyaktig nytt 3mm  hull i akslingen for å få OF rotorhode komplett på akslingen.. Topphullet passer men det er også ett hull litt lenger ned. Dette er nå gjort og komplett modifisering ferdig. Nå er det jobben med å få satt opp og testet modellen som gjenstår.

Fikk satt opp og testet 412 med 4 bladeren idag fredag 13 april. Skummel dag med noe teste greier men alt gikk i boks. Stor takk til Glenn som ofret dagen med å hjelpe til ! Kommer tilbake med mer utfyllende senere.

       
       
       
       
       
Bladene jeg har nå er OF 655 mm men kunne godt brukt  OF 800 mm så det kommer jeg nok til å gjøre. Det er nok av kraft å ta av, samt at det blir mer skalalikt.

Skal skifte til ny bensintype for å unngå "feiltenning" Aspen 4 takt. Blander 2 takts olje "Mobil 1 racing". Blandeforhold 1 dl olje på 5 liter bensin (ca 2 %).

Se video av første testen her... andre testen her... 

My OF 4 blade radiosetup here...

 

23. april 07

OF 800 mm er satt på og skal testes. Dette ble ikke bra. Altfor heavy for maskina. Mulig det går greit med en annen gearing men jeg går tilbake til OF 655 mm som fungerer helt utmerket. Se en liten video av testen her... så forstår du hva jeg mener.

Neste nå er å få gjort skaladetaljer og lakking.

Mai 07

18. mai var jeg så så heldig å få komme til Rygge Flystasjon og besøke 720 skvadronen som holder til der. De opererer Bell 412 SP Arapaho helikopter. Bilder og referat fra turen kommer siden. Turen var helt topp og jeg møtte bare velvillighet. Tok masse bilder og litt video.

Rivets/nagler:

Siden jeg nå har bilder osv av orginalen som jeg skal lage modellen etter har jeg nå startet arbeidet med å lage nagler (rivets). Naglene jeg lager er ikke 100 % fine. Når det første tynne sprøytelaget er gjort pusser jeg lett over det hele med 800 papir.  Jeg vil ha de litt "slitte" og ikke helt på linje. Modellen er relativt mørk i farven grønnaktig så jeg kommer til å sprøyte ett første underlag svart.

       
       
       
       

Lakking (pensel) med 2 komponent (lakk, herder og tynner)  innvendig. Man har ca 2 timer på seg til å male før det begynner å herde. Det synes jeg passet bra. Se også tipsoversikten her...

       
       
       
       
       
   

Da er svart lakket som utvendig grunnstrøk. Hovedfarven blir en mørk grønnaktig farve. Nå kan man fortsette med litt naglesaker og skaladetaljer.

Juni/Juli 07

Har laget flere diverse smådetaljer til modellen.

 

 

 

 

 

   Orginalmodellen som jeg har gått ut ifra.

Bell 412 - 720 Skvadron på Rygge. Bilde fra mitt besøk der i mai2007

Modell nr 145 Bell 412  720 skvadron Rygge har nå fått lakken og sine merker og detaljer. Alle detaljene måtte lages: Wirecutters, masse antenner, lastekrok under, lyskaster under (retract), mye detaljearbeid under og over, ekstra stor plate på understellet (ulendt terreng) bare for å nevne noe. Jeg mener jo at en modell ikke skal være helt hundre i lakk osv osv da ingen fullsize er det heller. Det bør se litt "slitt ut" her og der. Denne har jeg lakket i matt akrylakk (grønngråaktig) og så gått over med 2 komponent Lessonal. (matt klarlakk, herder og tynner).

       
       
       
       
       
       
       
       
       
Nå skal vinduer, cockpit interiør, piloter osv på plass. Når det er gjort og tilpasset kommer noen flere detaljer på rotorbladene og så er det vel tid for å sette inn mekanikken igjen og fly den.  

10.07.07

Modellen er nå ferdig og det har blitt noen timer inne men så har det ikke vært rare sommeren ute heller...mer om diverse kommer.

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

       
       
       
       
       
Se her... Du kan få tak i modellen hos Vario Norge

Mai 2010

Modellen er nå ferdig konvertert til elektrodrift Testingen fungerte ok.