Vario Sud Aviation Se-3160 Alouette III med Jakadofsky Pro 5000 turbin

Main page: http://www.tottoshobby.net

Se-3160 Alouette III c/s 1367   H-67

Modelldata

Video / bilder

 

Copyright ( http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=H-67&distinct_entry=true )

Prosjekt: Tidligere i høst (2009) så bestilte jeg fra Pål  - Vario Norge,  en Alouette 3 skalakropp med mekanikk / div tilbehør. Turbinen er en Jakadofsky Pro 5000 / clutch 24 Z (tenner) Diverse info: http://gb.vario-helicopter.biz/shop/product_info.php?products_id=38590  Farveskjema blir denne SAR (Search and Rescue) som tilhører det nederlandske luftforsvaret.

Kilde Vario

Alouette 3
Skala Lengde Bredde Høyde Rotordiam Turbin Vekt
1 : 5,7 2450 mm 680 mm 750 mm 2500 mm Jet 23,8 kg

 

Turboshaft Engine PRO 5000 for Vario Alouette 3 www.jakadofsky.com

Jetronic Autostart - Engine - Control - Unit AECU

Jetronic Engine Data Terminal (EDT)

     

Sanyo 6 x NICD 1600 mah battery

Gas tank

Fuel shut-off

     

Valve for Gas tank

MTH Fuelpump

Battery Switch - connectors and cables

     

Gas valve  - Connection cables

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radio / Mottaker / Gyro / Servoer / Annet

 
Futaba 18MZ 2,4 Fasst Mottaker Futaba 2,4 Fasst 6014HS Har byttet ut antenner til 21 cm lengder Futaba S9452 Halerotor 1 stk JR DS 8711 digital servo Swashplate 4 stk  

 

Gemini Powerbox system for to batterier + gyro Helicommand Rigid 2 stk 5C 6Volt NiCd Sanyo 3000 mah Mottaker batterier 4,8 Volt Sanyo 2000 mah for nav-lys  (type Cinescale lysopplegg)  

 

 

 

 

 

 

 

Pakken ble hentet hos Paal Vario på Roa en Januar dag 2010

16.06.10

En fin junidag satte jeg meg på verandaen og begynte å skjære ut vinduene til modellen. Jeg kutter ikke noe i den før alle vinduer osv er tilpasset. Grunnen til det er at da er den hel og hard i sin form. Lett å pusse over også slik. Setter i skruer og alt før jeg begynner å kutte i den. Når man da er ferdig så vil alt passe slik det skal forhåpentligvis..

Her er alle vinduer bortsett fra dørene tilpasset.

Nå er alt av vinduer / dører osv ferdige. Kun utskjæring i hoveddørene (skyvedørene) på hver side

 

Kutter et gjennomgående hull i bunnen av kroppen der hjulene skal ha sitt feste. Røret som går gjennnom er også feste for rammemekanikken innvendig.

Kroppen er pusset ferdig utvendig og vasket med røsprit (blå). Det er spesielt i sømmene hovedpussingen er nødvendig. Videre ett par strøk på spesielle områder som vinduplassering osv.

Kutter ut til vinduer og dører. Hoveddørene på begge sider har jeg "grovkuttet" for da ser jeg bedre ang fester osv.

       

Mekanikk

Alouette 3 mekanikken er så og si identisk lik Lama. Se monteringen av Lama her... Det eneste som er forskjellig er det store hvite tannhjulet på rotoraksling samt det svarte tannhjulet ved siden av det hvite. Disse er større i dimensjon.

       
Alouette3 mech   Halerotor ferdig montert m/locktite  
Nå har både Alouette3 og Lama fått satt inn nye JR DS 8711 digitale servoer.

Se Lama mech

Nagling (Rivets)

Skikkelig kaldt ute nov/des og hva er bedre enn å sitte inne å fyre med ved, kose seg med kaffe og litt bygging. Jeg valgte å ta fatt på naglinga til modellen. Det er en omfattende jobb men går ganske kjapt unna når man først begynner.

Jeg pleier alltid å se på en fullsize maskin for likhet for så å maskere med tape på modell.
       
Når alt er ferdig maskert så streker jeg opp linjene med blyant og river av tapen. Da ser jeg veldig greit det hele og det er bare å sette igang.
       
Det blir noen "nålestikk".
       
       
       

Tilpasning / festepunkter

       
       
       

Hjul opplegg

       
       

Removable tailboomsystem:

Jeg vil ikke gjøre denne removable system men fixed permanent. Det er mange grunner for det.

.
       
Har kuttet av litt rundt om. Jeg sparer litt vekt  på deler jeg ikke trenger å bruke siden dette er deler som skulle vært montert hvis jeg valgte å gjøre halen removable, men det har jeg da ikke valgt å gjøre. 425 gram er bedre enn ingenting.

Haledel osv

       
       
       
       

Liming av spanter og annet i haledelen:

Da skal hale innmat limes fast og her må jeg gjøre dette i riktig rekkefølge. Først settes det innerste spante fast med hysol 9462 hvit. Etter det settes røret fast på enden til halerotorkoblingen som går inn i enden av halen fast med epoxy. Videre har jeg hatt lim på røret der det berører det bakerste spantet og så har jeg ført all gjennom til mekanikk slik at det får sin pass form. Nå skal dette tørke til det er fast så tar jeg det ifra hverandre igjen for så å føre et rundt trestykke på rørhylsa slik at denne treffer det bakerste spantet. Her blir det fullt av lim slik at alle deler limes i hverandre. Spant, rør, trestykke som man fører inn og som butter i spantet. På høykant med modellen og den står til tørk en dag eller to så tar man vekk halepartiet (dette limer jeg dønn fast absolutt helt til slutt) 

      Limt spant
Limt det runde trestykket fast i rør og spant. Limt spant Limt det runde trestykket fast i rør og spant. Til tørking

Tilpasning mekanikk uttak til haleuttak. Kutt til riktige lengder osv.

Montert turbin samt løslig ledningsnett før test start på motor og sjekk av fueltanker osv::

       
       
       
       
       
       
 

 

Har frest ut tre steps her. Likedan andre siden. Alt som skal limes sammen i forbindelse med hjul systemet er gjort. Det er fjæring/demping på alle hjul.

Turbinen er klar for en liten test oppstart for å se at ting er ok.

       

Den startet fint opp.  Jeg tok Lama turbinen og testa den samtidig. Fin start også her.

Idle EGT 361 grader

40% gass EGT 380 grader

Etter kjøring EAT 364 grader

EMT 498 grader

 

Her er en liten videosnutt av oppstarten... idag 31.jan11

To Jaka turbiner. Nærmest Pro 5000 og Pro Edition

  

"Alouettefamily" Lama / Alouette 3

Prøvemontert

Mye bry med tilpasning i halen for haleservo osv. Dette er utrolig dumt laget.

       
       

Hovedfeste for halebom. Alt skal forhåndstilpasses og det siste jeg gjør før lakkering er å montere hele halen i en smell.

       
     

Dørene m/ hengsler osv

       

Lime sidespanter for feste til dørk. Utrolig dårlig konstruksjonsarbeid fra Vario her. Dårlige tilpasninger og dette burte være en lett sak for dem å gjøre greit. Er ikke imponert over fin arbeidet med denne modellen i disse CNC tider. Den virker å være lite gjennomtenkt. Utrolig tunge løsninger og man forventer bedre til denne høye pris. Egentlig den værste modellen jeg har bygget,  men sluttresulatat skal alikevel bli bra !

       
       
       

Måtte til med endel fuging her. Veldig dårlig tilpasset cockpit floor. Bad.

       

Stagfester

Et lite tynt førstestrøk på alt sammen av deler, så pusse lett over alt før finnish strøket.

       
       
       
       
   

Lakket med pensel innvendig med sort tokomponent + ett par dører

Maskert før hovedlakking

Alle deler er nå lakkert ferdig i hovedfarve grå/grønn

   

Da er modellen lakket med de to forskjellige farvene som den skal ha. Ingenting av delene er limt fast. Modellen skal ha et siste overall matt strøk noe senere da alt er limt fast.

       
       
       
       
       
       

Servo / servorod til halerotor montert

Heisfeste / stag (skruer er midlertitid) samt  "topp lokk" kuttet ut.

       
       

Hovedoverføring i haledelen med stainless steel rod er på plass. Den har 3 stk kulelagre på og som i sin tur er festet på noen holderer passer nøyaktig i det nnvendige røret. På utsiden av holderne sitter 2 stk o-ringer som jeg smører med silikonolje slik at alt glir lett inn i røret.

Pusset lett rundt med smergel papir der kulelagerne skulle sitte og så var det på med litt tynn CA. Lagerne sitter som støpt på akslingen. I hver ende av denne er det limt inn små runde endeplugger med Ltite 270. I enden her sitter det 2 stk klokoblinger.
     

De 3 kulelagerne er limt på drivetorquen og i endene er det satt inn to stk solide små alu biter. Så skrur man på gripekoblingene og fester to grubskruer på hver av de.

 

Før hovedlimingen av halebom til frontkroppen. Pusset med veldig grovt sandpapir over alt der limet skal ta. Vasket over med "blå" rødsprit. To store limområder og da er det greit å ha gjort alle forberedelsene slik at man kan bare sette på spenn. Alt er limt med Hysol 9462. Nå for det stå å tørke og herde seg godt. Skulle tro at halebommen nå sitter dønn fast med masse lim.

 

 

Siste limfeste er gjort inne i haleområdet. Det er den runde som ligger rundt torque røret i forkant. Limt med Vpoxy. På venstre side ser du haleoverføringen. Så selve drivinga til halen. Den røde/svarte ledningen er til det hvite lyset som er helt bakerst i halen. Slik den står nå så er det første man må gjøre når man monterer alt tilbake på plass å montere inn på røret haleservoen. Etter det kan man "skli" alt av ramme inn gjennom hullet som skal til akslingen og så skal 3 stk "pinner" i bak-kant treffe 3 pinner på hovedramma.

Topplokk festene er satt fast med 6 stk skruer.

Vingene er vatret opp og er limt fast med Vpoxy. Bruker to små vater som jeg legger på hver ving. Blir ikke så galt tror jeg.

Div mech

       
       
       
       
       

Haleblader samt beskyttelses bøylen under halen montert og er lakket ferdig.

 

Påfylling gass til venstre og fuel til høyre. Festet med magneter på hver side.

Modellen er nå helt ferdig lakket med siste klarlakk matt. Den skal være veldig matt og ikke pen. Jeg har gjort den litt småskrapete her og der og den skal ikke fremstå som perfekt i lakken. Nå skal jeg montere VR-22 rotorhode og få satt dette opp. Deretter er det å få sette på plass mekanikk ramma i modellen. På med alle tre hjulfestene osv osv . Startup .....

Oppsett hode:  Max +12, hover + 6, min -3

14.04.11

Da var alt klart for å starte opp med alt installert. Sjekke at haleoverføring og drivverk funker greit sammen. Alt gikk greit sålangt og nå er lufta neste...

Nei det ble ikke noen tur idag. Turbinen ville ikke gå på fullt turtall. Motoren kuttet mellom 95 -100 % deromkring. Lurte veldig på hva dette kunne komme av. Det gikk i mye feilsøking. Alt fra fuel opplegget til tanker om senderen (Futaba 12Z). Temperaturen på turbinen var helt fin så det var ikke noe som tilsa at dette var feilen.

Jeg lurte litt på om det var noe med servotravel i throttlinga som gjorde dette. Normalt så skal dette være -100 + 100 i vandring. -100 er avslått tomgang (dvs idle). + 100 er full throttle. Turbinen skal gå på maks turtall hele tiden altså en governor. (den har 98.000 rpm i maks turtall) På rotorhode så ligger det rundt 700 til 800 rpm.

Ok, jeg tenkte at det var verdt ett forsøk. Satte opp travel i end point ATV fra 100 til 130 begge veier. Det gjorde susen og turbinen gikk på full guffe uten kutt. Da er det å håpe at dette vedvarer. Nå går alt meget fint og mekanikken virker å være veldig fin.

Nå er det tid for å prøve seg igjen på et jomfruløft :-)

20.04.11

Idag var ble det en test. Alt gikk veldig fint. Den løfta og var stabil. Noe justeringer må jo til men som en første liftoff så er jeg veldig fornøyd. Jomfruløftet ble gjort hos Glenn i Froland på jordet hans.  Takk for lånet av stripa di :-) Jeg måtte legge ganske nøyaktig 2 kg i fronten for å få den balansert.

Video maiden http://www.youtube.com/watch?v=Vz2huJBRZUc

Likedan fikk jeg merkene til modellen også idag og fikk satt de på. Det ble kanonbra synes jeg. Det er Kjell Vidar Moland i Kanonbra reklame i Arendal som har laget disse for meg. Han har laget alle merkene til alle mine skalahelikoptere og arbeidet han gjør er rett ut sagt Kanonbra ! Trenger du merker/ decals  til din modell ? Jeg får dem laget her. Kanonbra !

       
       
       
       
       
       
       
 

De blå fueltankene fra Vario er byttet ut med to Helifactory fueltanker for Lama/Alouette3. Meget bra disse. Har også dette i min Lama

Det må mye balansering til. I overkant av 3 kg. Brukte kjetting som jeg la rundt som en pølse og stripsa fast. Funker fint.

  

Cockpit opplegg med koblinger: Koblingene er bare midlertidige til jeg får gjort fast dette permanent.

Piloter fra Maff: har bare malt litt på hjelmene for å få de riktige til modellen.

Piloter osv på plass i cockpit

       
       
       

 

August 2011

Etter at jeg var "ferdig" med modellen så skulle den flys. Det var ikke mulig å gjøre pga en feil i byggebeskrivelsen når det gjaldt halerotordelen. Slik den var satt opp i tegningen så fikk jeg ikke nok pitch / autoritet på halen og den hadde vært farlig å fly rett og slett. Det hadde antageligvis bare vært en tur og game over for den hadde ikke klart å holde og bare gått i rotasjon. Etter mye om og men og forferdelig mye jobb så gjorde jeg den modifikasjonen som trengtes. På den modifiserte tegningen for halerotordel så skulle akslingen stikke 4 mm ut av huset. Jeg tok 4 mm inn på akslingen på hubben. Nytt spor for grubskruen og inn med locktite 243. Da ble det noe helt annet ja. Fikk mye mer pitch i riktig retning. Slik den var konstruert så fikk man mye pitch helt motsatt vei og det sier seg jo selv at det var helt galt. Ikke fornøyd med at Vario  ikke informerer kunder om en slik vesentlig forandring i halerotordelen som er så viktig. Den hadde ikke vært flybar slik den ble levert.

Ok, da var det gjort og en ny test måtte gjøres. Dette var noe helt annet ja. Følelsen av at halen holder og kan flys er fin. Dette virker å være en veldig artig modell å fly. Litt mere finjustering generelt nå så tror jeg dette blir bra. Det ble en tur bortover til Condor Modellflyklubb ved Holmestrand og testen ble gjort der en ettermiddag / kveld sammen med Thomas Ekdahl som har en flott turbin Vario Bell UH1D. Det ble en trivelig flykveld.

Mai 2013

Weathering på hele modellen er gjort. Nå er den ikke mye pen i lakken lenger men skikkelig dirty og ser gammel og rett og slett utslitt ut både her og der.. 

Har fått nytt skala rotorhode til Alouetten. Vario har testet ut dette hodet på Lama modellen deres og jeg vil da prøve å teste ut dette hodet på min A3. Vekt diff  på min Lama og A3 er ikke mye så den sjansen tar jeg.. Skalahode systemet er egentlig det som Starwood Scale Models utviklet i sin tid for deres Starwood Lama. Fremdeles er det Helicommand Rigid jeg bruker i likhet med Lama'n.

Delene består av selve hodet med wire rundt. Solide linker / fester. Swasplate og follower + kappe mellom follower og swash. Linkene er rette og fine og sitter veldig godt.

 

       
       
       
       
       
       

Testingen gjorde jeg på "Knappen" (Gullknapp) og det var 2 vellykkede tester sålangt. Satte grunnparametre i Helicommand Rigid ett par hakk under default settings. Føltes greit ut men skal prøve å justere ned / opp fordi hodet er meget dempet i utgangspunktet.

 

 

Juni 2013

Fikk test flydd litt på Søndag 9 juni under Jetpower Fyresdal. Testingen av rotorhode synes meget bra. Veldig fornøyd med hele oppsettet av Helicommand Rigid sammen med hodet. Kanskje noe justering slik at den ikke pitcher opp i fast fwd flight. Kjørte under "hard load" for å se om det tåler dette. Ser bra ut og kan ikke kjenne noen svakheter i hodet.

 

 

 

Main page: http://www.tottoshobby.net